PTT: Nagrade za Pismo Božić Bati, Patrijarh uručio nagradu Uni Gligorijević

Konkurs je ove godine održan 19. put a pristiglo je preko 7000 radova dece do 12 godina iz svih krajeva Srbije. Svečanost dodele priznanja održana je u Muzeju PTT Srbije, a nagrade su podelili, njegova svetost, Patrijarh srpski Porfirije i v.d. direktora Pošte Zoran Đorđević.

Patrijarh je naglasio da se raduje što je danas sa decom i što sa njima može da podeli radost zbog nagrada dobijenih pišući Božić Bati, Bogomladencu kojem svako od nas ima mogućnost da iskaže želje i potrebe.

-Molitva je svima potrebna, kada je čista i kada je izvor ljubavi Bog uvek odgovara i ko god je na topao iskren način iz dubine duše uputio molbu mogao je da se uveri da je Bog čuo i ispunio – rekao je patrijarh i naglasio da je Bog ljubav i da će svakome od nas izaći u susret.

Izabrano je po pet naboljih radova u dve katagorije. U individualnoj pobedila je Marija Eraković (12) iz Koceljeve, koja je napisala pesmu „Moj nalepši Božić“, drugo mesto pripalo je Tijani i Tari Malivuk (6) iz Sremskih Karlovaca za likovni rad, treće Pavlu Markoviću (7) iz Beograda za prozni rad „Pismo Bozić Bati“, a četvrta i peta Emi Leški (10) iz Gospodinaca, i Uni Gliorijević (9) iz Vlasotinca za likovni rad.

Una Gliorijević je za svoj rad dobila mobilni telefon.

Nagrađeni radovi će biti izloženi u PTT Muzeju koji između ostalog i svake prve subote u mesecu organizuje besplatne radionice za najmlađe, na kojima oni imaju priliku da nauče da pišu pismo voljenima i kako nastaje poštanska markica.

 

Objavljeno: 24.02.2022 | Autor: InfoDesk




  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca