Radničke sportske igre, pobednički pehari Moravcu i prosvetarima

Finalnim utakmicama u SRC Vlasina završene su radničke sportske igre u malom fudbalu. Pred preko 500 ljubitelja fudbala i navijača ekipa odigrani su finalni mečevi u ženskoj i muškoj konkurenciji kao i susret za treće mesto u konkurenciji muškaraca.

U utakmici za treće mesto u kategoriji muškaraca sastali su se Gunjetinac i Manufattura Europea, konfekcionari su nadigrali ugostitelje i trijumfovali rezultatom 6:3.


U ženskom finalu snage su odmerile pripadnice lepšeg pola ugostiteljske radnje MORAVAC i elektroničarke kompanije ELRAD SRBIJA, na kraju meča radovale su se ugostiteljke koje su slavile rezultatom 3:1.

Dvadesetodnevno takmičenje je završeno finalnom utakmicom u konkurenciji muškaraca u kojoj su se sastale ekipe LOKALNE SAMOUPRAVE I PROSVETE. Favorit u ovom meču bila je ekipa Lokalne samouprave, koja je bila pojačana sa nekoliko igrača iz SRC Vlasina i za koju su nastupila i nekoliko aktivnih igrača. Staro pravilo koje ponekad važi u fudbalu da ne pobeđuje uvek favorit i ovom prilikom je došlo do izražaja jer su „Prosvetari“ strpljivom i borbenom igrom nadigrali „opštinare“ i pobedili sa 2:0.

Vredni organizatori iz SRC Vlasina su besprekorno organizovali ovaj turnir i za najbolje obezbedili nagrade. Pored pehara za prvo, drugo i treće mesto u obe konkurencije priznanja su dodeljena i najboljem igraču, igračici kao najboljim golmanima u obe konkurencije.

Za najbolju igračicu posebna komisija proglasila je Milenu Ristić iz ekipe SUR Moravac, dok je najbolji golman u ženskoj konkurenciji Dragana Kocić iz ekipe Elrad Srbija.

U kategoriji muškaraca za najboljeg golmana proglašen je Ivan Golubović, čuvar mreže „opštinara“ a najbolji igrač je Miloš Jovanović član ekipe Prosveta.

U okviru Finalne večeri turnira u Malom fudbalu Radničkih sportskih igara odigrana je i revijalna utakmica u košarci između dve ekipe Elrada. Ovaj meč može biti uvod i podsticaj da se pored malog fudbala na Radničkim sportskim igrama iduće godine nađe i takmičenje u košarci. Veliko priznanje zaslužuje i SRC Vlasina kao i njegov direktor Dejan Čikić koji su besprekorno odradili posao u vezi ovog takmičenja.

Posebno treba napomenuti da su sve mečeve takmičenja besprekorno vodile vlasotinačke sudije, odnosno sudijski par Nikola Stojiljković i Miloš Stamenković.


 

Objavljeno: 22.10.2019 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca