Radovi na toplotno rashladnoj stanici, lokalima i trotoarima u SRC „Vlasina“

Na objektu sportske hale u Vlasotincu zastakljeni su lokali i urađeni trotoari pored njih, a sredstva u iznosu od četiri miliona dinaraje obezbedilo Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.


Dejan Čikić, direktor SRC Vlasina

– Prvu fazu radova završili smo u novembru prošle godine, a drugu u aprilu ove, zbog zime. Ostalo je nešto malo “kozmetičkih “ radova i lokali će biti spremni za izdavanje. Međutim, nije nam bilo primarno to da lokale iznajmljujemo. Najveći razlog bio je da se spreči gubitak toplotne energije iz objekta jer se rade grejanje i klimatizacija. Drugi važan razlog je bezbednosni jer kroz te lokale prolaze instalacije vode, kanalizacije i električne energije. I treći razlog je estetski jer objekat tek sada dobija arhitekstonski izgled kakav je planiran, a reč je o jednom od najvećih i najlepših objekata uVlasotincu – rekao je direktor SRC Vlasina Dejan Čikić.– Hala je uslovno završena 2008. godine, iako ima postavljene radijatore, grejanje nikada nije uvedeno. Opština je izdvojila novac iz budžeta, oko 12 miliona dinara, za klimatizaciju i grejanje. Ovde se energija vode koristi za zagrevanje i hlađenje sportskog objekta – rekao je predsednik opštine Zoran Todorović.

Na pitanje može li temperatura vode da greje ovakav objekat, Todorović je odgovorio:

-Temperatura vode je 12 do 14 °C, koristi se radni fluid Freon 410 čija je radna temperatura -2 °C, to znači da Freon uzima energiju od vode, greje se, isparava na toj temperature, kompresori sabijaju gas do temperature do 75 stepeni, a onda se izmenjivačima ta energija prenosi na vazduh ili na vodu za grejanje ili klimatizaciju. Vode ima na 7m, ali bušiće se još na 5m dubine kako bi se stvorili dovoljni kapaciteti za rad. Ovde su bili bunari za stari vodovod tako da ima dovoljne količine vode – pojasnio je predsednik vlasotinačke opštine.Radovi treba da budu završeni za dva meseca. Objekat sportskog centra je, inače otvoren do ponoći svakog dana jer ovaj prostor od 17 do 24h koristi 120 sportista iz 14 klubova, kao i brojni rekreativci. Vikendom, kad su utakmice, dolazi i mnogo veći broj posetilaca. Najgledaniji su rukometaši, košarkaši i odbojkašice. U nedavno napravljenoj sali mladi gimnastičari vežbaju u tri termina, aktivni su šahisti, a tu su i fitness, ples i teretana. Obezbeđivanjem grejanja i klimatizacije ovo najmasovnije mesto za okupljanje mladih u Vlasotincu biće u potpunosti iskorišćeno.


 

Objavljeno: 08.05.2019 | Autor: InfoDesk


Video galerija
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca