Rebalans budžeta i pripajanje „Čistoće“ JKP „Komunalac“

Odbornici Skupštine opštine Vlasotince na sinoćnjoj, verovatno poslednjoj sednici u ovom sazivu, usvojili su rebalans budžeta u iznosu 18.411.000 dinara.

-Tako ukupni prihodi u budžetu sada iznose 862 miliona, a ukupni izdaci  911 miliona dinara. Deficit od 49 miliona pokriva se zaduženjem kod poslovnih banaka – pojasnio je opštinski većnik Boban Petrović.


Odbornici su dali saglasnost da se izvrši statutarna promena kojom bi se JP Čistoća pripojila JKP Komunalac.

-Ova odluka proizišla je iz analize poslovanja „Čistoće“ za koju je ustanovljeno da ne može samostalno da funkcioniše. Zbog racionaonalizacije i uštede u funkcionisanju javnih preduzeća odlučili smo da „Čistoću“ pripojimo „Komunalcu“ u koji će biti prebačen deo radnika – rekao je predsednik opštine Zoran Todorović.Todorović naglašava da će do konačnog pripajanja „Čistoće“ „Komunalcu“ proći nekoliko meseci jer je potreba izrada novog statuta, pravilnika i stematizacije, uz poštovanje obaveza da se dokumenta nalaze na web portalu opštine dva mesecaOdbornici vlasotinačke skupštine usvojili su sinoć i izveštaje o radu  Centra za socijalni rad, biblioteke „Desanka Maksimović“ i Kulturnog centra. Statusi vršilaca dužnosti direktora preduzeća produženi su dosadašnjim čelnim ljudima „Komunalca“, „Direkcije za urbanizam i izgradnju“, „Čistoće“, „Doma zdravlja“ i SRC „Vlasina“.Odbornici su usvojili i Plan kapitalnih investicija opštine Vlasotince za period od 2016. do 2020. godine, kao i Program razvoja sporta 2016-2018.Na kraju sednice, šef odborničke grupe SNS-a u lokalnom parlamentu Nenad Stojković obratio se odbornicima i građanima rečima:– Izvinjavam se odbornicima i građanima vlasotinačke opštine za prethodni četvorogodišnji period u kome su svašta doživeli – četiri predsednika skupštine, tri predsednika opštine, šest ili sedam skupštinskih većina potpuno neprincipijelnih, bez ikakvih ideja i samo sa ciljem da se zadovolje interesi pojedinih odbornika, predsednika političih stranaka ili drugih pojedinaca – rekao je Stojković. On je  dodao da ono što se desilo na sinoćnjoj sednici, pokazuje da i kad nema opozicije, ova vlast, takva kakva jeste, može da naruši svoje postojanje.– Danas smo opet od onih koji se predstavljaju kao koalicioni partneri SNS-a doživeli da se određeni ljudi dezavuišu i pokušavaju da predstave nesposobnima i to oni koji žele da nešto promene u Vlastiotincu. Ja sam srećan što je ovo poslednja sednica Skupštine opštine jer nam slede izbori i siguran sam da će građani Vlasotinca pojedince kojima nije mesto u javnom životu konačno „oduvati“ sa političke scene grada. Hvala vam i još jedno veliko izvinjenje s moje strane – završio je šef odborničke grupe naprednjka u vlasotinačkoj skupštini.


 

Objavljeno: 02.03.2016 | Autor: InfoDesk


Video galerija
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca