Roditeljima prvaka po 10.000 dinara

Ja danas imam jednu lepu vest za vas i vaše roditelje: opština Vlasotince obezbedila je i ove godine jednokratnu novčanu podršku i uplatila je po 10.000 dinara roditelju, odnosno staratelju, svakog đaka prvaka u našoj opštini – rekao je predsednik opštine Bratislav Petrović pozdravljajući učenike prvog razreda u osnovnim školama „8.oktobar“ i „Siniša Janić“.

-Danas krećete na dug put odrastanja, na kome vas čekaju mnoge lepe stvari, ali i mnogi izazovi. Sa izazovima ćemo da se borimo zajedno, a u lepim stvarima uživajte sami – rekao je Petrović i podsetio da je opština u saradnji sa republičkim institucijama u poslednjih pet – šest godina uložila nekoliko stotina miliona dinara u obnovu i rekonstrukciju vlasotinačkih škola.

Direktor OŠ „8.oktobar“ Svetlana Kocić zahvalila je roditeljima što su ono najdragocenije što imaju poverili ovoj školi na čuvanje i pozvala ih na aktivan odnos tokom školovanja njihove dece.

-Sve je rešivo. Treba samo da razgovaramo Ja verujem da ćemo zajedno od ove dece napraviti dobre i poštene ljude na kraju njihovog školovanja – rekla je Kocić.

Deca su dobila poklone, a stariji drugari pripremili su im priredbu za doček.

I direktor OŠ „Siniša Janić“ Goran Mitić zahvalio je roditeljima na poverenju.

-Verujem da ćete na kraju školovanja biti zadovoljni onim što ćemo mi pružiti deci i što će ona poneti iz ove škole – rekao je Mitić.

Ove godine je u prvi razred vlasotinačkih osnovnih škola krenulo 187 učenika. Pre početka nastave intonirana je himna Republike Srbije „Bože, pravde“.

 

Objavljeno: 01.09.2023 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca