Rok za izmirenje obaveza prema JKP Vodovod 29. oktobar

Na poleđini septembarskih računa za vodu nalazi se obaveštenje namenjeno korisnicima koji nisu izmirili obaveze prema JKP Vodovod Vlasotince. Rok za izmirenje obaveza u celosti ili sporazumno je 29. oktobar 2021.

-Nakon tog roka, u slučaju neizmirenja obaveza, protiv svih dužnika, biće pokrenut postupak naplate duga prinudnim putem, preko javnih izvršitelja ili sudskim putem. Često se srećemo sa pitanjem šta sa periodom kada nije bilo vode. U tom slučaju ni vodomer ne meri potrošnju, a preduzeće korisnicima usluga obezbeđuje vodu preko cisterni – što se dešava i kod drugih vodovoda – kaže direktor JKP Vodovod Zvonko Ilić.

Vlasotinački „Vodovod“ počeo je sa zamenom starih vodomera i očekuje se da će do sredine 2022. godine biti zamenjeno svih 5000 vodomera. Zamena se najpre vrši kod pravnih subjekata i kod domaćinstava kod kojih se obračun vode vrši paušalno.

-Zamena vodomera se neće naplaćivati, a korisnici će biti u prilici da zamene i svoj ventil iza vodomera, ako nije u funkciji – dodaje Ilić.

-Ako u slučaju promene korisnika (nastalu prometom nepokretnosti, promenom adrese stanovanja, smrću, itd.) novi korisnik ne izvrši uredno prijavljivanje preduzeću u skladu sa tehničkim uslovima, preduzeće će isključiti korisnika iz sistema javnog vodovoda i o razlozima za isključenje odmah, a najkasnije u roku od 24 sata obavesti korisnika i opštinskog komunalnog inspektora u skladu sa Odlukom o komunalnoj delatnosti br.894 od 28.06.2013 godine – ističe direktor vlasotinačkog „Vodovoda“ Zvonko Ilić.

Za sve dodatne informacije, građani se mogu obratiti pravnoj službi JKP Vodovod Vlasotince, Trg Oslobođenja br.9 – prvi sprat, radnim danima od 8 do 14 sati.

 

Objavljeno: 14.10.2021 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca