Rosulja bez rukovodstva i statuta

Spuštena je zavesa na jesenji deo prvenstva, Vlasina je pobedom u poslednjem kolu nad Orašanima donekle popravila svoju početnu poziciju za teška prolećna iskušenja u nastojanju da sačuva status. Mnogi imaju sumnje baš vezane za taj poslednji meč, ali pobedi ne treba gledati u zube i ne treba se mnogo uzbuđivati oko toga naročito ako to nisu činili igrači Budućnosti.

Vlasotinčani su u prvenstvo ušli prilično nespremno, tim kompletiran na nekoliko dana pre početka takmičenja. Svaki iole iskren ljubitelj fudbala nije od Rosuljaca očekivao neke spektakularne rezultate i plsman u vrh tabele ali nije očekivao ni neka poniženja – OFK Niš 1:6 , Dubočica 0:4 , Brzi Brod 0:3 ali i poraze na Rosulji – Vranjska Banja 1:2 , Pusta Reka 1:3 ,Pčinja 1:2 . Konačan učinak jesenjeg dela takmičenja 3 pobede, sve na Rosulji , 7 poraza uz pet remija i gol razlikom 17:31.

Većina prvotimaca je posle ispadanja iz Srpske lige napustila klub, što je bilo i očekivano, teško je posle havarije, koju su doživeli Vlasotinčani na srpskoligaškom istoku, ostati naročito ako i ti imaš deo krivice za debakl. Ostale strukture kluba koje nisu otišle posle zimskog osipanja nisu mislile takoo, čast izuzecima. Kad je propao pokušaj organizovanja Skupštine kluba, zbog nedostatka kvoruma, i kad su se u neformalnom delu čuli neki ohrabrujući predlozi i od ljudi od kojih se tako nešto nije očekivalo, što bi značilo radikalni zokret, usledila je munjevita reakcija grupe „prijatelji kluba“ koja je bukvalno primorala dotadašnjeg grešnog predsednika da podnese ostavku a onda sebe postavila kao „Vođu“ ali ne navijača nego ove stogodišnje institucije. Ovaj privremeni organ ma kako se zvo komisija, krizni štab, ili nekako drugačije ima zadatak da privremeno rukovodi klubom i pripremi izbornu sednicu Skupštine, ali kako kod nas ono što je privremeno traje duže nego stalno, Skupština nije u prvom planu a i što bi se zamajavali na tamo nekom bezveznom skupu kad su pred klupskim namesnicima odnosno kriznim štabom obimni poslovi na pripremi velike seobe mučenih fudbalera sa Dubrave na Rosulju. Kakve posledice će to izazvati ima mnogo primera u istoriji od Arsenija pa dalje, razlozi sigurno nisu isti ali sve seobe su se dešavale pod pritiskom a kako to izgleda najbolje zna jedan veteran koji je to iskusio na svojoj koži a uskoro će još neki…

Vlasini predstoji grčevita borba za opstanak, bez obzira što je liga daleko ispod renomea Rosuljaca rivali nisu za potcenjivanje i treba se ozbiljno pripremiti.

Pauza je kao stvorena za prestrojavanje a da li će je „krizaši“ iskoristiti da napokon urade nešto dobro za klub videće se. U Vlasini ništa nije u funkciji, tačnije i klub je nepostojeći sa zastarelim Statutom koji nije usklađen sa Zkonom o sportu takoreći Vlasina je u statusu kao MSK , Morava iz Gložana ili Udarnik iz Jakovljeva, jedina razlika je što se Vlasotinčani takmiče i uzimaju najobimniji finansijski kolač iz opštinskog Budžeta . Ali bez obzira na te mega zahvate iz opštinske kase dugovi fudbalskog mezimčeta nisu mali na protiv… Verovatno će „prevratnici“ za krivce označiti one pre njih a oni su pak okrivili one pre njih i tako u nedogled u stvri do Voje Popovića koji je osnovao klub, jedini on nema predhodnika da ga okrivi pa je znači on najkrivlji i to pre svega što je osnovao klub kome je poklonio igralište. Sad se zna ko je kriv, ne nije to Vitko, to je grešni Vojislav Popović.

 

Objavljeno: 04.12.2017 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca