Rosuljci ponovo srpskoligaši

Fudbaleri Vlasine posle nekoliko godina provedenih u zonaškom stepenu takmičenja uspeli su ponovo da postanu članovi Srpske lige grupa „Istok“. U veoma neizvesnoj trci sa ekipom Vranjske banje iz istoimenog mesta uspeli su prvi da stignu na cilj, bukvalno u poslednjoj prvenstvenoj utakmici. Poslednjih nekoliko godina mnogo toga nije štimalo kako treba na legendarnoj fudbalskoj ,,Rosulji“, tako da je bilo mnogo više skeptika, nego optimista da fudbaleri Vlasine mogu da se vrate na fudbalskoj sceni „Istoka“.

Promene koje su se desile u zimskoj pauzi u strukturi rukovođenja kluba pokazale su se kao delotvorne. Na mestu predsednika kluba stigao je nekadašnji golman mlade reprezentacije Jugoslavije i član šampionske Crvene Zvezde, Dejan Pešić, koji je, inače i sam prve golmanske korake naučio na „Rosulji“ pod dirigentskom palicom nenadmašnog učitelja i stvaraoca mladih čuvara mreže Miše Petrovića.


Kako je bio hrabar i odlučan ispred mreže svoje ekipe, tako se hrabro upustio u novo i potpuno neizvesno pučešestvije povratka kluba na pravi put. Svakodnevno je bio na stadionu i uz igrače i trenera Dragana Nikolića, verujući da Vlasina može i mora da se vrati među srpskoligaše.

– Kada sam krajem decembra došao u klub zatekao sam gotovo haotično stanje. Takmičarski rezultati i nisu bili tako loši, ali klub je bio gotovo u samoj provaliji kada su u pitanju bile finansije. Ne, baš mala sredstva, a iznosila su blizu devet miliona dinara za prošlu godinu koje je dala lokalna samouprava bila su potrošena. Ali teret dugovanja iz predhodnih godina, a odnosila su se za neizmirene obaveze prema igračima, trenerima i pojedinim pravnim subjektima bila su izuzetno velika – započinje priču ne baš prijatnu sa početka svog rada u Vlasini, njen predsednik Dejan Pešić.Da li ste uspeli da rešite sve te probleme koje ste imali ?

– Moram posebno da istaknem fudbalere, koji su u celoj ovoj priči ispali pravi heroji. Kako na terenu tako i van terena. Svi igrači odrekli su se najvećim delom od svojih nennaplaćenih potrživanja. Deo dugovanja rešili smo tromesečnim reprogramom, uz pomoć čelnika opštine. Na terenu su, uz komandnu palicu trenera Dragana Nikolića, bili pravi kad je bilo najteže, i tako su uspeli, uz pomoć naših vernih navijača, čiji je, takođe doprinos izuzetno veliki, da osvoje šampionsku titulu.Kada je bilo najteže ?

– Od početka, pa do kraja bilo je teško. Nismo imali pravo na nikakav kiks, morali smo da vodimo računa o svemu. Novca nije bilo, ali želje za uspehom jeste. U svaki meč ulazili smo sa željom da ga dobijemo, a imperativ pobede ponekad je bio prevelik teret za naše fudbalere. Verovali smo u sebe i u svoju snagu i svoj kvalitet i zato smo i uspeli.Da li Vlasina ostaje bez predsednika – PEŠIĆ (NE)OSTAJE !?

Predsednik Pešić samopregornim radom u velikoj meri bio je glavni generator svih pozitivnih dešavanja na ,,Rosulji“. Vlasotinačkom čaršijom uveliko se priča da Pešić (ne)ostaje u klubu.

– Moj dolazak u klub je bio rezultat razgovora i dogovora sa čelnicima lokalne samouprave. Ukoliko ne bude ispoštovan dogovor u celini, kada je Vlasina u pitanju, ne vidim sebe više na ,,Rosulji“ – jasan je predsednik PešićPredsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović: – SVE PO ZAKONU

Predsednik vlasotinačke opštine Zoran Todorović, na prijemu povodom osvajanja prvog mesta u zoni ,,Jug“ bio je jasan kada je u pitanju finansiranje kluba..

– Igračima i rukovodstvu kluba čestitam na ulasku u viši rang, ali kada su pitanju finansijska sredstva za klub u potpunosti sva ta novčana davanja moraju biti u okviru važećih zakona i propisa – rekao je prvi čovek vlasotinačke opštine Zoran Todorović.
 

Objavljeno: 15.06.2016 | Autor: Vlastimir Stamenković
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca