„Rosuljci“pod imperativom pobede – Sa štitom ili na njemu !

U prazničnom vikendu koji je pred nama na terenima zone „Jug“ na programu je 24. kolo koje je izuzetno značajno za dva vodeća kluba na tabeli. Vlasina i Vranjska Banja, praktično su jedini kandidati za prvo mesto, jer ekipe Ropotova i Puste reke prilično zaostaju, tako da će vodeći dvojac voditi bitku za šampionsku titulu, skoro do poslednjeg kola. Ekipa Vranjske Banje u prošlom kolu slavila je protiv Budućnosti na vrućem terenu u Orašju, dok je vlasotinački zonaš do dragocene pobede stigao u duelu sa ekipom Balkanskog na gostovanju u Dimitrovgradu.

– Momci su pokazali pravi karakter u meču sa izuzetno motivisanom ekipom domaćina Balkanskim. Raduje me uzlazna forma cele ekipe, a pogotovo iskazana borbenost koja nam je u predhodnim mečevima ponekad nedostajala u igri. Pravi odnos prema igri i iskazana srčanost svakog pojedinca u toku čitavog meča su najbolji pokazatelj da se može stići do pobede i na mečevima u kojima ima vatre i sve pršti – kaže očigledno zadovoljan pobedom svoje ekipe u Dimitrovgradu, Dejan Pešić, predsednik Vlasine.

Da li ste i dalje optimista kada je u pitanju šampionska titula, koja vas vodi u društvu srpskoligaških ekipa „Istoka“ ?

– Kako da ne. Vidi se napredak u igri cele ekipe što nas raduje tako da sa mnogo više optimizma ulazimo u narednim utakmicama. Ima još puno da se igra, i svaka naredna utakmica za nas je od posebne važnosti. Vlasina je jedan od najstarijih klubova u Srbiji, sa dugom i bogatom sportskom tradicijom, i sa veoma korektnom infrastrukturom, tako da sa puno prava plediramo na prelazak u viši rang takmičenja, gde smo inače, bili godinama i gde nam je uistinu i mesto.

U subotu za rivala imate na svom terenu ekipu Mladosti iz Medoševca. Šta očekujete od ovog susreta ?

– Nama se pobeda nameće kao imperativ, i u ovaj susret ulazimo sa željom i nadom da pobedimo. I ne samo u ovaj meč, već u sve naredne utakmice idemo da pobedimo. Dakle, sa štitom ili na njemu – jasan je Dejan Pešić.

 

Objavljeno: 29.04.2016 | Autor: Vlastimir Stamenković
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca