Rukomet – Finiš pripao vlasotinčankama

Da se nešto dobro dešava u vlasotinačkom ženskom rukometu videlo se u finišu jesenjeg dela prvenstva Prve lige Istok, u poslednjih 4 kola vlasotinačke rukometašice zabeležile su tri pobede. Na kraju prvog dela takmičenja ekipa Vlasotinca je zauzela 9. mesto sa 8 osvojenih bodova. Koliki je to napredak u odnosu na prošlu godinu najbolje govori podatak da su Vlasotinčanke za celo prošlo prvenstvo osvojile svega svega šest bodova.

Posle loših rezultata na startu prvenstva sve je mirisalo na reprizu pošlogodišnje lige ali sve se okrenulo u poslednjoj trećini jeseni kada su rukometašice iz Vlasotinca najpre savladale Radnički u gostima a zatim u SRC“Vlasina“ oružje su položile Vranjanke i lebanski Radan.

-Zadovoljni smo postignutim u prvom delu prvenstva obzirom na okolnosti pod kojima se radi. Preokret u rezultatima je nastao kada smo angažovali dve nove igračice, od kojih je jedna golman. To je unelo sigurnost u ekipu i rezultati su odmah došli. Drago mi je zbog devojaka jer su stekle samopouzdanje koje će se sigurno videti u nastavku prvenstva – kaže Milan Vidosavljević, predsednik kluba.

Pored toga što su ophrvani finansijskim problemima, u samoj završnici prvenstva nisu imali dovoljno novca za osnovne potrebe, problema ima i sa terminima za treninge koje vode treneri Spiridon Bošković, Aleksandar Cecić i Mladenović Marjan.

-Po rasporedu za trening nama su određeni termini u utorak, sredu i četvrtak od 18 što je vreme kada naše igračic imaju uglavnom školske obaveze. Problem je i što su 8 od 13 igračica na studijama pa eventualno mogu da treniraju zajedno petkom što je za neke bolje rzultate malo – ističe predsednik Vidosavljević.

U klubu su optimisti po pitanju budućnosti ženskog rukometa, očekuju da će bolji rezultati koje očekuju u nastavku prvenstva povećati interesovanje i na tribine dovesti više gledalaca ali i više devojčica zainteresovanih da se bave ovim sportom.

 

Objavljeno: 22.01.2020 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca