Rukomet – Jovica Jovanović: Biće pojačanja za superligu

Može se slobodno reći da je, što se sporta tiče, ovo godina rukometa. Muški klub, ORK Vlasotince se plasirao u Super B ligu, devojkama je ovaj uspeh izmakao za malo, osvojile su treće mesto u Prvoj ligi Istok.

Muškarci su domiirali u istočnom delu rukometne Srbije, imali su skoro stopostotni učinak sve – pobede uz jedan remi. Malo je rivala koji se mogu pohvaliti da ih Vlasotinčani nisu savladali sa preko 15 golova razlike.

-Kada se pogledaju naši rezultati može se steći pogrešan utisak da je bilo lako osvojiti šampionski pehar, jer smo veliki broj utakmica dobili ubedljivo ali nije tako, ogromne napore su uložilli treneri i igrači, mnogo prolivenog znoja i veliki rad na treninzima su dali taj veliki uspeh. Ponosni smo na sve igrače, svako od njih je ugradio sebe u ovaj pehar. Tu je naravno i stručni štab, treneri Zvonimir Stanojević i Spiridon Bošković, legedarni vlasotinački rukometaš i trener. Da bi sve štimalo besprekorno postarao se Filip Stanojević – kaže Jovica Jovanović, predsednik vlasotinačkih rukometnih šampiona koji je i najzaslužniji za ovo rukometno čudo.

Teško je izdvojiti nekog od igrača iz kompaktne čete Zvonka Stanojevića ali se trio Nikola Stefanović, Kočić i Đorđević izdvojio pre svega efikasnošću. Za dobrog golmana se kaže da je pola tima, Boban Ivanovski je čini se bio baš to. Pored njih prvenstvo su izneli i kapiten Dragoljub Seizović, Goran Aleksić, Darko Anđelković, Uroš Stojiljković, Bratislav Đorđević, Nikola Filipović, Božidar Zdravković, Dejan Radivojević, Nebojša Jocić, Marko Đokić, Stefan Mitrović.

O planovima za naredno superligaško prvenstvo predsednik Jovanović ne govori detalje ali će cilj biti sredina tabele a najvljuje i pojačanja igračkog kadra. Vlasotinčani su se zaželeli rukometa i sigurno da će od jeseni hala SRC “Vlasina“ biti tesna da primi navijače rukometnih klubova, i ženskog i muškog.

 

Objavljeno: 07.07.2021 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca