Rukomet Super B liga muškarci – Ivanovski: Treba nam pomoć navijača

Rukomet je u prošloj takmičarskoj godini bio najuspešniji vlasotinački sport, ženski klub je osvojio 3. mesto u Prvoj ligi Istok dok su muškarci osvojili šampionski pehar i plasirali se u Super B ligu.

U nedlju 26. septembra vlasotinački rukometaši počinju debitantsku superligašku sezonu utakmicom protiv Topličanina iz Prokuplja.

-U prošlom prvenstvu smo napravili značajan uspeh, ne samo plasmanom u viši stepen takmičenja, nego i na polju organizacije samog kluba i njega smo unapredili u organizacionom smislu. Praktično od kraja prošlog prvenstva počeli smo da se pripremamo za iskušenja koja nas očekuju u Super B ligi. Pored tehničkih detalja koje iziskuje takmičenje u ovom rangu istovremeno smo morali da pojačamo igrački kadar. Nije danas lako sa skromnim finansijskim sredstvima angažovati kvalitetne rukometaše. Ipak uspeli smo da se pojačamo i da zadržimo kostur ekipe iz prošlog prvenstva. Na žalost napustili su nas neki igrači sa kojima nismo uspeli da se dogovorimo oko nastavka saradnje – kaže Jovica Jovanović, predsednik vlasotinačkih rukometaša.

U pauzi između dva prvenstva u klub su stigla petorica novih igrača, Miodrag Čičić je došao iz Jastrepca iz Blaca, Strahinja Đurović je do ovog prvenstva nosio dres Radničkog iz Kragujevca. Najviše igrača došlo je iz Dubočice i to na dvojnu registraciju, Nikola Mitić, Mihajlo Stanojević i Marko Stanković će u nastupajućem prvenstvu moći da igraju za Vlasotince ali i za Dubočicu koja se takmiči u Super A ligi. Vlasotince su napustili Dragoljub Seizović, Nikola Đorđević i Goran Aleksić i sva trojica su se preselila u Beloj Palanci a klub je napustio i Božidar Zdravković.

Sa renoviranim igračkim kadrom Vlasotinčani su 15. avgusta počeli pripreme za novo prvenstvo.Pod rukovodstvom trenera Zvonimira Stanojevića nešto manje od mesec i po u SRC Vlasina rukometaši su vredno radili kako bi se što bolje spremili za velika iskušenja.

-Na vreme smo počeli pripreme i imali smo dovoljno vremena da se spremimo za naporno takmičenje koje je pred nama. Dobro smo radili , momci su savesno izvršavali sve postavljene zadatke. Novi igrači su dobro prihvaćeni i uklopili su se u naš kolektiv. Svi preduslovi za uspešan početak takmičenja su ispunjeni. Odigrali smo i jednu kontrolnu utakmicu sa ekipom Bele Palanke, mada rezultat na ovakvim mečevima nije u prvom planu treba istaći da smo igrali nerešeno sa starim članom Super B lige. Može se reći da spremni dočekujemo nedelju i početak takmičenja – ističe trener Stanojević.

U prvom kolu Vlasotinčani na svom parketu dočekuju Topličanina iz Prokuplja sa željom da pobedom uspešno startuju u Super B ligi.

-Topličanin ima ozbiljnu i jaku ekipu, pominje se i kao jedan od kandidata za prelazak u A ligu tako da nas očekuje težak posao na startu ali mi se nikad unapred ne predajemo, naprotiv učinićemo sve da zaustavimo protivnika koji je za poštovanje i respekt. verujem da će moji igrači uložiti maksimalne napore i da ćemo izvući povoljan rezultat – naglašava Zvonko Stanojević.


Deo jučerašnjeg treninga

Za dobar rezultat pored maksimalnog angažovanja igrača u polju vema važno je kako će svoj gol čuvati Boban Ivanovski, jedan od najboljih pojedinaca u redovima Vlasotinačkih rukometaša a od ovog prvenstva i kapiten.

-Spremni smo za sva iskušenja, znam da neće biti lako protiv Prokupčana oni imaju iskusan i odličan sastav ali to ne mora da znači mnogo. Jesu favoriti samo zbog toga što imaju veće iskustvo od nas u ovom rangu takmičenja. Verujem da možemo da ih pobedimao ali za to će nam biti potrebna i pomoć navijača za koje verujem da će doći u velikom broju i podržati nas – ističe kapiten Ivanovski.

Za predstojeće prvenstvo Vlasotinčani su licencirali sledeće igrače : Boban Ivanovski , Darko Anđelković, Uroš Stoiljković, Nikola Vasiljković, Aleksandar Arsić, Nikola Stefanović, Bratislav Đorđević, Bogdan Ivković, Nebojša Jocić, Marko Đokić, Luka Rančić , Nikola Kočić, Nikola Filipović, Filip Stanojević, Dušan Kocić, Stefan Mitrović, Miodrag Čičić, Mikola Mitić, Marko Stanojković i Strahinja Đurović.,

U Super B ligi grupa Istok-Zapad pored ORK Vlasotinca igraće još : Vranje 1857, Hajduk Veljko iz Negotina, Topličanin iz Prokuplja, Jagodina, Bela Palanka, Metalac iz Kraljeva, Zlatar iz Nove Varoši, Župa 54 iz Aleksandrovca, Jastrebac iz Blaca, Priboj i Kuršumlija.

-Sa većinom ovih klubova smo se takmičili u prošlim vremenima, naše sudbine kao i čitavog sporta su isprepletane, mislim da imamo dobre šanse da se uspešno nadmećemo sa rivalima – kaže Spiridon Bošković, trener i legenda vlasotinačkog rukometa.

Utakmica 1. kola ORK Vlasotince – Topličanin, igra se u nedelju 26. septembra u SRC Vlasina, sa početkom u 19.00. Sudije ove utakmice su : Aleksandar Rilak (Kragujevac) i Nemanja Živić a kontrolor je Milan Savković (Kragujevac).


 

Objavljeno: 25.09.2021 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca