S Tamarom u akciji u Šišavi

Druga sezona emisije “S Tamarom u akciji” počela je da se snima krajem avgusta na teritoriji juga Srbije. Jesenji serijal imaće 16 epizoda, a snimaće se na području Jablaničkog, Niškog, Topličkog, Pčinjskog i Pirotskog okruga.

“U pitanju je naša stara humanitarna akcija – socijalno ugrožene porodice koje žive u ovim okruzima dobijaju renoviran dom. U realizaciji akcija imali smo saradnju sa centrima socijalne zaštite i lokalnim samoupravama gde se kuće renoviraju. Za učešće u akcijama mnoge porodice su se same prijavljivale između serijala poštom, netom ili putem društvenih mreža – rekla je autorka projekta emisije “S Tamarom u akciji”, Tamara Grujić.


Što se tiče kuće u Vlasotincu, tačnije u vlasotinačkom selu Šišava, koja se trenutno renovira Tamara Grujić kaže:

“Radi se o renoviranju kuće u kojoj živi petočlana porodica, majka sa dvoje dece, baka i deka. Oni su živeli u kući bez kupatila, bez fasade, baš porodica kojoj je neophodna pomoć. Za učešće u serijalu su ih prijavile komšije. Mi smo došli, naši arhitekti i šef gradilišta  su najpre pregledali prostor i kuću koju trebamo osposobiti za stanovanje za pet dana.  Potom su došli i majstori i počeli smo sa renoviranjem kuće porodice Stančić.  Da ne govorimo detalje o iznenađenju porodice kada smo zakucali na njihova vrata, neka to gledaoci vide u emisiji koja će se na Javnom servisu emitovati tokom oktobra meseca.”Inače, format emisije je malo promenjen tako da gledaoci sem gradilišta mogu tokom serijala da upoznaju mesto, grad i okolinu gde ekipa emisije boravi tokom snimanja.

“Naš narod nema naviku da putuje, imam utisak da ne poznajemo našu zemlju onako kako bi trebalo. Postoje mnogo fascinatnih mesta o kojima mogu da se ispričaju divne priče o kulturi, kultrnoj baštini tradiciji mesta gde smo boravili – ističe Tamara Grujić.Gradilište u Šišavi juče su posetili oko tridesetak novinara iz Srbije i uverili se da su radovi u jeku, da se kuća polako ali sigurno priprema za useljenje porodice.

“Radove  izvodimo po planiranoj dinamici, sve ide onako kako treba. I biće sve završeno za pet dana – kaže Ivan Božilović, šef gradilišta.Majstorima su se pridužili i pomažu fasaderi iz Vlasotinca, a njihov šef Miodrag Nikolić, koji je i predsednik Moto kluba BMV iz Vlasotinca rekao nam je da je njegova ekipa uvek spremna da pomogne i da se uključi u humanitarne akcije.Nakon što su upoznali Vlasotince, oni su druženje nastavili u vlasotinačkom selu Dobroviš, u domu porodice Stojičić, jednom od retkih obnovljenih domaćinstava u brdsko-plansinskom delu opštine, koje su Stojičići preuredili u etno stilu.


 

Objavljeno: 14.09.2016 | Autor: InfoDesk


Galerija slika
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca