Sa promocije knjige „Ničija“ Vesne Dedić – Ni ničija, ni svačija, budite svoje

Tradiciona manifestacija „Leto u Vlasotincu“ počela je promocijom romana „Ničija“, novinarke i spisateljice Vesne Dedić, u prepunom dvorištu Kulturnog centra. Prisutne je pozdravila, i time i otvorila ovogodišnje Leto u Vlasotincu, Maja Marković, direktorka Kulturnog centra, podsećajući da je ljubav uteha za samoću, a zaljubljenost mladalačka čeznja da budeš nečija umesto svačija.

„Potrudili smo se da i ove godine vlasotinčanima, i svima koji budu gosti varoši na Vlasini, tokom jula meseca priredimo bogat i raznovrstan program. Večeras imamo posebno zadovoljstvo da Vam predstavimo najnoviji roman Vesne Dedić –  „Ničija“. Sa Vesnom smo zajedno šetali Balkanskom ulicom, ali kroz njene romane prilika je da je upoznamo i njenu drugu stranu, savremenog pisca“ – rekla je između ostalog Maja Marković.


Govoreći o najnovijem romanu, autorka Vesna Dedić je istakla da je „Ničija“ roman o zaljubljenosti, o greškama koje napravimo u životu, upravo od straha od samoće. Vesna kaže da ako treba da prepriča svoj roman, ona to ne ume, da živi sa svojim likovima i romanima do trenutka kada ih stvara.Roman „Ničija“ prati sudbine dve glavne junakinje, Dankin životni put od Budve do Beograda i Stokholma. Ona veruje da je život bajka baš kada si u zagrljaju onog koga voliš. Ona veruje u ljubav, iskreno se zaljubljuje. Njena drugarica Maša više veruje u basne, nego u bajke, a u basnama na kraju skoro uvek neko nekog prevari.Roman „Ničija“ oslikava situacije u kojima će se pronaći svaka žena, muskaraci, oni koji su u srećnim brakovima, ali i oni kojima je ljubav počela da umire.Roman „Ničija“ je putokaz čitateljkama kako da nauče da budu svoje, ni ničije, ni svačije. Pred vama je roman o greškama koje činimo bežeći od samoće, o neverstvu, o umiranju ljubavi u braku, o podnošenju osećaja da ste iskorišćeni od dece, roditelja, supruga, ali ovo je istovremeno i roman o praštanju i veri da te onaj koji ume da voli, uvek negde čeka. Da ljubav nije samo jednostrano davanje, i to davanje žena koje one nauče od svojih majki i kojim ih uči naša pravoslavna vera. Jer svaka žena koja daje ljubav očekuje da ona bude uzvraćena“ – rekla je Vesna Dedić, autorka romana.


 

Objavljeno: 06.07.2016 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca