Šah: Republičko prvenstvo osnovnih škola u Zrenjaninu

Na Republičkom prvenstvu osnovnih škola u Zrenjaninu 19.05.2018. u OŠ Žarko Zrenjanin, vlasotinački osnovci su ostvarili veliki uspeh.

Na prvenstvu je učestvovalo preko 800 učenika iz cele Srbije, po dvoje najboljih iz svojih okruga, konkurencija je bila veoma jaka u svim grupama.

Anđela Dinić, učenica OŠ Siniša Janić, je kao i prošle godine, bila neprikosnovena u grupi devojčica 6.razreda i sa 6,5 poena iz 7 partija bila prva i osvnojila pehar i zlatnu medalju.

Mihailo Momčilović, učenik OŠ 8. oktobar, je u grupi dečaka 4. razreda sa 5 poena na deobi 5. mesta, Dušan Dimitrijević, učenik OŠ Siniša Janić, je u konkurenciji dečaka 7. razreda, sa 4,5 poena na deobi 9-12 mesta.

Naši najmlađi osnovci, učenici OŠ 8. oktobar, Pavle Kuculović sa 4 poena je na deobi 12-20 mesta i Marko Stanković sa 3,5 poena na 23. mestu.

Putovanje koje je trajalo više od 5 sati, veliki broj kako učesnika tako i trenera i roditelja u prostorijama škole, uticalo je na loš rezultat u prvim kolima turnira , ali kako je vreme proticalo, naši osnovci su bili sve sigurniji i na kraju je utisak veoma povoljan. Vlasotinački kadeti ponovo obeležaavju naš grad na šahovskoj mapi Srbije.

 

Objavljeno: 21.05.2018 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca