Saopštenje za javnost OO SDS Vlasotince

Povodom održavanja izbora za savete mesnih zajednica na teritorije opštine Vlasotince, opštinski odbor Socijaldemokratske stranke Vlasotince neće izaći na izbore koji su raspisani za 30.oktobar 2016. godine za savete mesnih zajednica na teritoriji opštine Vlasotince. Razlog zbog koga Socijaldemokratska stranka opštine Vlasotince neće učestvovati na pomenute izbore je taj što smatra da su izbori nedemokratski.

lzbori su raspisani za 50 mesnih zajednica, a u 41 mesnoj zajednici se ne zna datum održavanja izbora, pri čemu је u tim mesnim zajednicama glasanje javno. U preostalih devet mesnih zajednica glasanje се se odvijati tajno. lzborni materijal se štampa na običnom papiru, overen opštinskim pečatom, i bez prave kontrole, zbog čega mi nemamo uvid u broj odštampanih listića i izražavamo sumnju u regularnost samog toka glasanja.Takođe, smatramo da se u prethodnom periodu, tаkо radilo na osnaživanju kapaciteta i rada u savetima mesnih zajednica, i da se pri tom raspolagalo sa minimalnim finansijskim sredstvima.

Napominjemo, da iokalna samouprava bojkutuje sve savete mesnih zajednica gde su bili u većini članovi saveta iz redova Socijaldemokratske stranke. Imamo primere sledećih mesnih zajednica: Donja Lomnica, Dadince, Gunjetina, Sredor, Skrapež, Kruševica i tako dalje. Bojkotovanje ovih mesnih zajednica se ogledalo u nefinansiranju projekata i akcija vezanih za poboljšanje uslova života građana i građanki u tim sredinama.

Орštinski odbor Socijaldemokratske stranke Vlasotince je spreman da na raspisanim izborima za savete mesnih zajednica na teritoriji opstine Vlasotince podrži sve građanske inicijative za koje se proceni da su sačinjeni od uglednih i poštenin građana i građanki opštine Vlasotince.

14. oktobar 2016. Vlasotince.

 

Objavljeno: 14.10.2016 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca