Sašave karikature Saše Dimitrijevića

Sašave karikature Saše Dimitrijevića

Poznati srpski karikaturista Saša Dimitrijević, svojom izložbom „Sašave karikature“ razgalio je radoznalu publiku, u Biblioteci, u petak, 9.12, od 18 sati. Njegov rad poznat je vlasotinačkim ljubiteljima karikature, jer je on višestruki pobednik Konkursa karikature na Vinskom balu. Takođe, dobitnik je najprestižnijih domaćih nagrada za karikaturu (Pjer, Klas…), kao i sedamdesetak međunarodnih priznanja.

Na otvaranju izložbe, v.d. direktor Biblioteke, Srba Takić, istakao je da: „Pored svega nabrojanog Saša Dimitrijević je dao značajan doprinos vlasotinačkoj kulturi, jer je, uz Gorana Ćeličanina, kao inicijatora, jedan od osnivača jedinstvene Kolonije karikature, koja je trajala četri godine (2002/2005), čiji je rad bio veoma zapažen, jer su njeni učesnici bili najpoznatija domaća imena iz te oblasti“.


Saša Dimitrijević se je, u svom obraćanju, takođe osvrnuo na pomenutu Koloniju, izraživši žaljenje zbog njenog prekidanja, ali istovremeno iskazujući nadu da će ona biti obnovljena: „Rado ću doći uvek kada me pozovete, jer me za Vlasotince vežu lepe uspomene“, poručio je on.


 

Objavljeno: 10.12.2016 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca