Savindan obeležen u O.Š. „Siniša Janić“

Kao i sve škole u Srbiji i Osnovna škola „Siniša Janić“ danas je bogatim programom proslavila Svetog Savu. Najpre su učenici prigodnim programima školsku slavu obeležili po odeljenjima. Potom je u prisustvu učenika, nastavnika i gostiju izveden program posvećen Svetom Savi, prvom srpskom prosvetitelju i arhiepiskopu. U ime kolektiva sve prisutne je pozdravio i slavu čestitao direktor škole Goran Mitić. On se tom prilikom zahvalio predsedniku opštine ZoraOPnu Todoroviću i lokalnoj samoupravi koja je omogućila opremanje jedne učionice.

Čin rezanja slavskog kolača obavio je o. Goran Dimitrijević, starešina vlasotinačke crkve i protonamesnik. On je tada kratkom besedom podsetio na lik i delo prvog srpskog arhiepiskopa i prosvetitelja.

Kroz kolažni program prisutni su se podsetili na duh i delo Svetog Save, na njegov značaj za srpski narod i srpsku istoriju. Program je počeo Himnom Svetom Savi, koju je izveo hor škole. Potom su se učenici predstavili recitalom i dramskim prikazom koji je prisutnima dočarao običaje vezane za krsnu slavu. Koliko je program bio interesantan govori i gromki apalauz koji je nakon završetka trajao nekoliko minuta.

Tradicionalno, i ove godine direktor škole je dodelio nagrade najboljim učenicima i profesorima koji su u prethodnoj godini postigli zapažene rezultate na takmičenjima. Nagradama je ovom prilikom obuhvaćeno 47 učenika od trećeg do sedmog razreda koji su u prethodnoj školskoj godini izborili najmanje plasman na regionalno takmičenje. Pored učenika nagrađena su i 24 nastavnika zbog uspeha na takmičenjima i uspeha u realizovanju aktivnosti povodom proslave 150 godina postojanja škole, a nagrađena je i pomoćna radnica Biljana Garčić.

 

Objavljeno: 27.01.2017 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca