Savindan obeležen u osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Tegošnici

Đaci i nastavnici osnovne škole ,,Vuk Karadžić“ u Tegošnici, selu na pola puta između Vlasotinca i Crne Trave, bogatim kulturno-umetničkim programom obeležili su u prostorijama svoje škole, neposredno pored reke Vlasine, školsku slavu – Sveti Savu.

Ova osnovna škola ima dugu tradiciju, ali broj đaka, migracijom stanovništva iz planinskih sela u gradove, smanjuje se iz godine u godinu, ali to ne utiče na kvalitet rada zaposlenih i učenika. Ova školska ustanova nosi ime reformatora srpskog jezika i pisca prvog srpskog rečnika, danas od prvog do osmog razreda broji samo 46 đaka, i to sa područnim odeljenjima u selima Gare, Jakovljevo, Jezdine i Gornji Orah.

Svetosavskom himnom, rezanjem slavskog kolača i prigodnim sadržajem koji su pripremili učenici od prvog do osmog razreda u čast prvog arhiepiskopa, prosvetitelja i svetitelja, još jednom je ukazana čast tradiciji i pravim duhovnim vrednostima. Izražajno kazivanje stihova o Svetom Savi i kratki dramski prikaz naišli su na oduševljenje i prave ovacije prisutnih.


Nakon završetka programa učenici su se poklonili i zahvalili prisutnima na pažnji, a direktor škole Ratko Ilić, pozdravio je bivše i sadašnje nastavnike škole, zaposlene i učenike, i čestitao im slavu.

– Želim svim đacima, nastavnicima i zaposlenima škole srećnu školsku slavu uz želju da je i u narednim godinama slavimo u slozi i veselju – poručio je direktor Ratko Ilić.


 

Objavljeno: 29.01.2018 | Autor: Vlastimir Stamenković
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca