Drustvo » Sedmi Novogodišnji vašar dece iz Dnevnog boravka Centra za decu i mlade

Sedmi Novogodišnji vašar dece iz Dnevnog boravka Centra za decu i mlade

Danas je u Centru za socijalni rad organizovan sedmi po redu Novogodišnji vašar na kome su svoje radove izložila deca iz Dnevnog boravka Centra za decu i mlade. Inspirisani novogodišnjim čarolijama oni su sa svojim vaspitačima izradili novogodišnje ukrase koje su posetiocima ove manifestacije prodavali po promotivnim cenama. Novac prikupljen na ovaj način biće iskorišćen za organizovanje jednodnevnih izleta dece iz Dnevnog boravka i njihove druge aktivnosti.

Pozdravljajući mališane, njihove roditelje i brojne goste Momčilo Ignjatović, direktor Centra za socijalni rad se zahvalio školama, donatorima i svim ljudima dobre volje koji pomažu da se ova manifestacija što uspešnije realizuje.

„Ove godine Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja izdvojilo je 700 miliona dinara za usluge socijalne zaštite od čega je Centar za socijalni rad u Vlasotincu dobio šest miliona dinara. Za nas je veoma značajno i što je lokalna samouprava u budžetu predvidela sredstva za Dnevni boravak i uslugu Pomoć u kući deci sa smetnjama u razvoju i za narednu godinu“, istakao je direktor Momčilo Ignjatović.

Učenici Osnovne škole „Siniša Janić“ su za svoje drugare izveli novogodišnju predstavu pod nazivom „Srećna Nova godina“. Predstavu su pripremili učenici četvrtog razreda sa svojim učiteljima Biljanom Vasiljković, Biljanom Bosić i Slađanom Tasićem. Predstava je završena zajedničkom igrom malih glumaca i njihovih drugara iz Centra za decu i omladinu.

Praznična čarolija je i ove godine upotpunjena novogodišnjim paketićima. Kupovinu paketića obezbedila je Agencija „Todorović“ preko kompanije Dunav osiguranje.

Ove godine po treći put članovi BMW Moto kluba su sa svojim prijateljima ulepšali predstojeće praznike deci iz Dnevnog boravka kupovinom televizora.Bajkeri iz Vlasotinca već tri godine zaredom učestvuju u ovoj humanitarnoj manifestaciji.

Pre nekoliko dana novogodišnje paketiće obezbedio je Centar za socijalnu integraciju dece i mladih „Zvezda“ preko „Banke hrane“ Ujedinjenog Kraljevstva. Sutra će prazničnim paketićima ove mališane obradovati i učenici Tehničke škole.

 

Objavljeno: 26.12.2017 | Autor: InfoDesk


Video galerija
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca