Sednica Skupštine – nova imenovanja i preraspodela sredstava

SEDNICA SO VLASOTINCE

Odbornici Skupštine opštine Vlasotince usvojili su na sinoć završenoj sednici odluku o izmeni i dopuni odluke o budžetu za 2017. godinu. Odluka o rebalansu bila je neophodna zbog preraspodele sredstava nastalih zbog suficita od 58 miliona dinara usled nerealizovanih projekata u prethodnoj godini, dobijanja 60 miliona od Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, šest miliona namenskih sredstava od Ministarstva za rad i zapošljavanje i naplate komunalne takse od EPS-a u iznosu od 28 miliona, pojasnio je predsednik opštine Zoran Todorović.

– Preraspodelili smo sredstva na završetak ulica u Gložanu i Boljaru, dve ulice u Stajkovcu i na drugu fazu vodovoda u Šišavi, a raspisan je i tender za produženje magistralnog voda u Stajkovcu. Planirali smo angažovanje konsultantskih kuća zbog stanja u “Vodovodu”, gde već mesec dana borave revizori i gde je stanje veoma loše. Odvojili smo novac za učešće u projektu na temu rodne ravnopravnosti, ali i da vratimo sredstva namenjena za vanredne situacije jer smo ih potrošili usled jake zime. Očekujemo iz Ministarstva kulture deo sredstava za prostor bioskopa jer smo ušli u uži izbor za projekat Gradovi u fokusu. Spremili smo i sredstva za ulice Milorada Veličkovića i Vuka Karadžića, za koje očekujemo polovinu iznosa iz Ministarstva privrede, dok ćemo ulicu Save Kovačevića raditi iz sopstvenih sredstava. Očekujemo I saglasnost vladine Komisije za javno privatno partnerstvo za raspisivanje tendera, kako bismo postojeću uličnu rasvetu zamenili led sijalicama radi uštede energije – obrazložio je preraspodelu sredstava Zoran Todorović.

LOKALNA PORESKA ADMINISTRACIJA

Na ovoj, kao i na prethodnim sednicama, razvila se diskusija o lokalnoj poreskoj administraciji, gde odbornici opozicije zameraju rasformiranje prethodnog I formiranje novog odeljenja koje se bavi ovim poslovima. Predsednik SO Vlasotince Bratislav Petrović rekao je da ovo odeljenje sada funkcioniše mnogo efikasnije, a u prilog tvrdnji da je bilo neophodno rasformirati prehodno odeljenje zamolio je da se u skupštinsku salu unese jedan od pet džakova sa rešenjima koje je pripremila prethodna administracija i koje nije potpisala, pečatirala ni uručila, a da su za to vremeradnici uredno primali platu. On je zamolio odbornike da u toku sledeće nedelje dođu u lokalnu poresku administraciju i izmire svoje obaveze:

– Mi ćemo sada krenuti i sa prinudnom naplatom poreza, ali počećemo od funkcionera i odbornika, pa tek onda ćemo naplaćivati od građana, u nameri da se zaista uvede red u ovoj oblasti – najavio je Petrović.

Odbornici su na sinoćnjoj sednici, između ostalog, usvojili izveštaje o radu i dali saglasnost na planove za ovu godinu Narodne biblioteke “Desanka Maksimović”, Kulturnog centra, SRC Vlasina, Doma zdravlja, Centra za socijalni rad, Turističke organizacije i Opštinskog štaba za vanredne situacije, a nisu usvojili izveštaj o radu Opštinskog javnog pravobranilaštva. Naime, pravobranilac je, obrazlažući izveštaj, naveo niz stvari i poslova koje zamera svojoj službi.

Pošto su konstatovali prestanak funkcije direktora Kulturnog centra Maji Marković zbog podnošenja ostavke, odbornici su za vršioca dužnosti ove ustanove imenovali Bobana Dimitrijevića, inače zaposlenog u Kulturnom centru. Za v.d. direktora Turističke organizacije imenovana je Nataša Đokić Živković. Skupštinska većina imenovala je i nove članove školskih odbora u Tegošnici, Donjoj Lopušnji i Gornjem Prisjanu.

 

Objavljeno: 28.04.2017 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca