Sednica skupštine Udruženja geodetskih i građevinskih škola Srbije u Vlasotincu

U Vlasotincu je juče održana sednica skupštine Udruženja geodetskih i građevinskih škola Srbije. Predstavnici 30 obrazovnih ustanova u ovoj oblasti razgovaraju o aktuelnostima u obrazovanju, saradnji sa visokoškolskim ustanovama, socijalnim partnerima i Privrednom komorom Srbije. Skupu prisustvuju i predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja – pomoćnik ministra za srednje obrazovanje Miloš Blagojević, posebni savetnik dr Zoran Kostić i rukovodilac Centra za stručno obrazovanje i obrazovanje odraslih Gojko Banović.

U ime grada domaćina, učesnike je pozdravio predsednik opštine Bratislav Petrović, koji je rekao da je Tehnička škola ponos Vlasotinca.

-U poslednjih nekoliko godina ova ustanova postala je poželjni izbor učenika koji upisuju srednju školu jer prati savremena kretanja u izboru zanimanja. Školovanje kadrova u skladu sa potrebama privrede je veliki i značajan zaokret u reformi srednjeg stručnog obrazovanja, koji je naša Tehnička škola, na čelu sa direktorom Milivojem Đorđevićem, prepoznala kao primarni cilj u svom radu. Naš je cilj da nam deca ostanu ovde, da žive i rade u svom mestu i da doprinose boljitku zajednice, a da im mi odrasli i pogotovo mi koji smo na funkcijama stvaramo uslove za to – i nadam se da to činimo na pravi način – rekao je predsednik Petrović. Direktor Tehničke škole Milivoje Đorđević podsetio je da je ova škola u poslednjih sedam godina povećala broj učenika za 50 odsto.

-Danas imamo 640 učenika, u 25 odeljenja, na pet područja rada. Potpuno smo se povezali sa privredom i trenutno sarađujemo sa više od 30 kompanija, zanatskih radnji, autoservisa i to na regionalnom nivou – naglasio je Đorđević.

 

Objavljeno: 23.10.2021 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca