Sednica skupštine – Usklađivanje dokumenata sa zakonom

Odbornička većina u Skupštini opštine Vlasotince usvojila je na jučerašnjoj sednici izmene i dopune poslovnika o radu ovog tela, kao i odluku o razrešenju prethodnih i imenovanju novih članova i zamenika članova Opštinske izborne komisije u stalnom sastavu. Kako je obrazložila sekretar Skupštine opštine Ivana Stanojević, sednica je sazvana po hitnom postupku zbog potrebe preduzimanja određenih radnji u zakonskom roku.

-Kako su u novom Zakonu o lokalnim izborima izmenjena pravila vezana za formiranje lokalnih izbornih komisija, postoji potreba usaglašavanja poslovnika o radu skupštine sa novim zakonom koji je stupio na snagu 8. februara, a rok za usaglašavanje sa zakonom je sedam dana, pa je i ova sednica sazvana po hitnom postupku – rekla je Stanojević.

U nastavku sednice usvojen je predlog odluke o sprovođenju javnog konkursa za imenovanje direktora JKP Vodovod, nakon neuspešnog prvog konkursa. Odbornici su usvojili i odluku o bespovratnom sufinansiranju aktivnosti na investicionom održavanju i unapređenju energetskih svojstava stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova, kako bi opština Vlasotince mogla da konkuriše kod resornog ministarstva za sredstva namenjena energetskoj sanaciji.

 

Objavljeno: 11.02.2022 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca