SEDNICA SO VLASOTINCE – Usvojen predlog odluke o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra

Odbornici Skupštine opštine Vlasotince usvojili su, na današnjoj sednici, predlog odluke o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2018. godinu, kod kojih je došlo do povećanja cena u prvoj zoni stambenog i poslovnog prostora, a do smanjenja u četvrtoj zoni poslovnog prostora, odnosno u industrijskoj zoni.

– Cene su utvrđene na osnovu tržišnih vrednosti u prvih devet meseci ove godine, a u skladu sa Zakonom o porezu na imovinu – objasnio je predsednik SO Vlasotince Bratislav Petrović.

Odbornici su usvojili i odluku o visini stope poreza na imovinu za narednu godinu koja je zadržana na ovogodišnjem nivou i tom prilikom uvažili sugestije opozicije u vezi sa pojedinim članovima pomenute odluke.

Usvojeni su i odluka o organizaciji i i funkcionisanju civilne zaštite i plan rada Štaba za vanredne situacije za 2018.godinu.

U Tehničkoj školi i Gimnaziji razrešeni su jedan, odnosno dva člana školskih odbora i imenovani novi, a odbornici su potvrdili i mandat Marini Radosavljević iz Vlasotinca, sa izborne liste Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje.

 

Objavljeno: 18.11.2017 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca