Selektor Predrag Grozdanović posetio ŽFK Rosulja 2014

U okviru obilaska fudbalskih klubova na jugu Srbije, Predrag Grozdanović, selektor ženske fudbalske reprezentacije Srbije, boravio je u Vlasotincu i obišao ŽFK „ Rosulja 2014“. Grozdanović je prisustvovao treningu Vlasotinčanki i razgovarao sa čelnim ljudima kluba i Fudbalskog saveza. Sumirajući utiske sa kratkotrajnog boravka u gradu na Vlasini selektor je izjavio da je prijatno iznenađen uslovima koje imaju sporski kolektivi a u okviru toga i ženski fudbalski klub.

-Vlasotince je sportska sredina a naročito je popularan fudbal. Cilj mog obilaska klubova u ovom delu Srbije je da sagledam stanje ali i mogućnosti ženskog fudbala. Uverio sam se da postoji interesovanje devojčica što je preduslov za razvoj ovog sporta – kaže Grozdanović.

U cilju popularizacije ženskog fudbala selektor je istakao da će predložiti FSS da se omogući devojčicama iz klubova da prisustvuju utakmicama ženske fudbalske reprezentacije Srbije.

O šansama za plasman Srbije na svetsko prvenstvo Predrag Grozdanović je bio optimista.

-Pobeda nad reprezentacijom Turske učinila je da naše šanse za plasman na svetsko prvenstvo postanu realne. Predstoje nam još tri utakmice sa Izraelom, Nemačkom i Portugalijom. Ključna će biti utakmica sa Portugalijom ali s obzirom na prikazanu igru protiv Turske imamo veliku šansu da iz ovog meča izađemo kao pobednici – zaključio je selektor reprezentacije Srbije.

Domaćini su upoznali Grozdanovića sa planovima za unapređenje i razvoj kluba kao i ženskog fudbala u celini a on ih je podržao i zaželeo im uspeha u takmičenju.

 

Objavljeno: 05.03.2022 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca