Seoske sportske igre – Orašje najbolje i ove godine

Seoske sportske igre Sportskog saveza Srbije održane su danas, po drugi put, u Batulovcu. Na ovogodišnjim igrama takmičile su se četiri ekipe i to Batulovca, Orašja, Ladovice i Gložana. Ekipa Orašja, prošlogodišnji pobednik, bila je najbolja i ove godine.

Boban Pešić, predsednik mesne zajednice Batulovce zahvalio se organizatorima na datoj mogućnosti a učesnicima poželeo uspeh i sreću na takmičenju.

Pozdravljajući prisutne meštane i učesnike Seoskih sportskih igara član Opštinskog veća Aleksandar Jović, zadužen za omladinu i sport istakao je da je dobro što se Seoske sportske igre po drugi put organizuju na području vlasotinačke opštine.

-Naša je želja da Seoske sportske igre postanu tradicionalna manifestacija u našoj opštini, a mislim da smo na dobrom putu. Hvala organizatorima na ovoj manifestaciji, a takmičarima želim da pobedi najbolji i da takmičenje protekne u fer i sportskom duhu – rekao je Jović.

Da je Seoske sportske igre Sportski savez Srbije organizovao prvi put pre četiri godina, a da se Vlasotince priključilo projektu prošle godine, podsetila je Milena Jovičić, predstavnik Sportskog saveza Srbije.

„Drago nam je što Sportski savez Vlasotinca i lokalna samouprava žele da razvijaju sport i što igre polako opet počinju da žive. Bitno je da ima i mladih i starijih takmičara, spoj mladosti i iskustva je i danas prisutan. Pobednici sa opštinskih takmičenja idu dalje na regionalnom nivou, a najbolji iz regiona na republičkom, krajem avgusta. Ovaj projekat raste iz godine u godinu, sve je više opština koje učestvuju u igrama – rekla je Milena Jovičić, kojoj usvajanje ponekog manira pristojnosti u ophođenju s ljudima nikako ne bi smetao.

Učesnici igara takmičili su se u 11 disciplina i to u malom fudbalu, odbojci, šahu, skoku u dalj, bacanju kamena s ramena, nadvlačenju konopca, nadvlačenju štapa, obaranju ruku, narodnom rvanju, poligonu spretnosti i po prvi put ove godine održana je i trka u džaku.

Prvo mesto na Seoskim sportskim igrama pripalo je ekipi Orašja, drugo mesto Batulovcu a treće Ladovici. Za svoj uspeh ekipe su dobile pehare, sportsku opremu i lopte.

 

 

Objavljeno: 15.05.2022 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca