Seoske sportske igre – Vlasotince 2021

U Vlasotincu, na terenima Sportsko-rekreativnog centra „Vlasina“ održano je regionalno takmičenje Seoske igre Sportskog saveza Srbije za 2021. godinu. Na takmičenju su učestvovali pobednici opštinskih takmičenja i to: Orašje (Vlasotince), Drainac (Svrljig), Trubarevac (Sokobanja), Mijatovac (Ćuprija), Alakince (Surdulica) i Miloševac (Velika Plana).

Učesnici su se takmičili u sledećim disciplinama: bacanje kamena s ramena, skok iz mesta, nadvlačenje konopca, mali fudbal, obaranje ruku, odbojka, nadvlačenje štapa, šah, poligon-trčanje preko prirodnih prepreka i narodno rvanje.

Dva pobednička sela na regionalnom takmičenju izboriće učešće na državnom takmičenju. Sve učesnike najpre je pozdravio Folklorni ansambl „Bratstvo“ iz Vlasotinca, koreografijom „Romske igre.

U ime lokalne samouprave dobrodošlicu, fer igre, sportski duh poželeo je predsednik Skupštine opštine Milan Jović.

„Opština Vlasotince neguje sportski duh i ima puno lepih terena za sport i rekreaciju, naročito ovde pored reke Vlasine. Sportski duh, tradicija, dobro druženje su neke od vrednosti ovakvih manifestacija. Zbog toga se zahvaljujem Sportskom savezu Srbije što je revitalizovao ideju organizovanja Seoskih sportskih igara“, rekao je Milan Jović.

Marina Jovičić, menadžer za odnose sa javnošću Sportskog saveza Srbije rekla je da će prve dve plasirane ekipe izboriti učešće na velikom državnom takmičenju, koje će se održati na Ubu, početkom septembra meseca.

Mnogo sreće i uspeha na takmičenju i plasman u daljem takmičenju učesnicima je poželeio i predsednik Sportskog saveza Vlasotinca Milan Ristić.


Pobednik ovogodišnjih Seoskih igara Sportskog saveza Srbije je selo Miloševac (Velika Plana) sa osvojena 54 boda, drugoplasirana ekipa iz sela Matejevac (Ćuprija) sa osvojenih 36 bodova, a predstavnicima vlasotinačke opštine, selu Orašje pripalo je peto mesto sa osvojenih 26 bodova.

Na ukazanom poverenju Sportskom savezu Srbije za organizovanjem jednog ovakvog takmičenja i dobru saradnju u narednom periodu zahvalio se sekretar Sportskog saveza Vlasotinca Dalibor Momčilović.


 

Objavljeno: 23.08.2021 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca