Škola „8.oktobar“ svečano otvorena posle kompletne rekonstrukcije sva tri školska objekta

Osnovna škola „8.oktobar“ svečano je danas otvorena posle kompletne rekonstrukcije sva tri školska objekta, a sutra će u njoj početi nastava po planu i programu predviđenom za vreme pandemije.

Državni sekretar Ministartva prosvete nauke i tehnološkog razvoja Zoran Kasalović rekao je da je trenutno aktuelno nekoliko programa pri ovom ministarstvu i da će u narednom periodu oko 200 škola biti renovirano i ili izgrađeno.

-Zajednički cilj svih nas je, a to je i politika Vlade Srbije, da stvorimo što bolje uslove za obrazovanje jer bez obrazovanja nema modernog društva, a nema ni napretka države- rekao je Kasalović.

Direktor škole Svetlana Kocić naglasila je da je podrška tokom rekonstrukcije dolazila sa svih strana.

-Naša deca i zaposleni sada imaju izvanredne uslove za rad i na nama je da svojim budućim rezultatima pokažemo koliko nam ova podrška znači – rekla je Kocić.


dipl.građevinski inženjer Bojana Gažo, predstavnik Kancelarije za upravljane javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije

-Za nešto manje od 300 dana uspeli smo da rekonstruišemo sva tri objekta, uz sve objektivne poteškoće koje su nas snašle. Emotivno i privatno sam veoma vezana za Vlasotince i drago mi je da mogu da se pohvalim da smo završili ovako veliki posao. Nadam se da ćemo i ubuduće sarađivati na novim projektima – rekla je predstavnik Kancelarije za upravljane javnim ulagawima Vlade Republike Srbije dipl.građevinski inženjer Bojana Gažo.

Kancelarija je rekonstrukciju objekata finansirala sa 176,6 miliona dinara, a opština Vlasotince i donatori podržali su rekonsturkciju sa ukupno pet miliona dinara.

Rekonstrukcija ovog objškole „8.oktobar“ jedan je od 13 projekata koji je opština Vlasotince realizovala u saradnji sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima.Bratislav Petrović, Zoran Kasalović i Bojana Gažo

-Ovo je treći školski objekat u našem mestu koji je rekonstruisan doslovno od poda do plafona. Ulaganjem više od 350 miliona dinara u skoro sve školske objekte na teritoriji naše opštine prethodnih godina zaokružili smo proces stvaranja odličnih uslova za rad našoj deci – rekao je predsednik opštine Bratislav Petrović.

NJegov zamenik Vladimir Kocić dodao je da će opština nastaviti da konkuriše za projekte kod pomenute kancelarije stvarajući bolje uslove za život.

-Nadam se da će novi uslovi rada biti motiv i deci i zaposlenima da postižu što bolje rezultate – rekao je Kocić.

Skupu je prisustvovala i rukovodilac Školske uprave Marina Ilić. Prisutni su zatim obišli objekte škole. Svečanost je održana uz poštovanje protivepidemijskih mera. OŠ „8.oktobar“ ove godine u oktobru obeležava pola veka postojanja. Danas broji 749 učenika, a u njoj rade 82 zaposlena.

 


 

Objavljeno: 20.04.2021 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca