Škola u Tegošnici dobila novu opremu

Učenici i profesori OŠ “Vuk Karadžić” u Tegošnici dobili su novi informatički kabinet, po lap top i televizor za svaku učionicu, štampač – skener i video nadzor. Oni su ovu opremu nabavili sredstvima kompanije Telekom Srbija, na čijem su glasanju letos, putem društvene mreže Fejsbuk, postali jedna od 20 škola – pobednica na konkursu “Stvaramo znanje”.

-Značajno smo osavremenili nastavno obrazovni proces i radni prostor, imamo internet u svakoj učionici, lap topove smo priključili na televizor i ne koristimo više projektore. Oseća se koliko su deca zainteresovanija i koliko im je sada process rada zanimljiviji – kaže direktor Radovan Petrović.

Njegov zamenik, inače dugogodišnji direktor, Ratko Ilić dodaje da je oprema došla kao “nagrada” za poslove održavanja koji su ove godine preduzeti.Uz pomoć lokalne samouprave sanirali smo krov na dvema zgradama, promenili ulazna vrata, sredili stepenište i sređivali fasadu. Na žalost dece ima manje nego ranije, a uslovi su sada odlični – kaže Ilić.

Predsednik opštine Zoran Todorović dodaje da je obrazovanje stub svakog društva i da gde god da se škola nalazi deca treba da imaju adekvatne uslove za rad i da primenjuju nove tehnologije.

-Sve je manje dece u seoskim školama, na žalost. Mesta poput škole u Tegošnici mogu sutradan da budu i mesta za boravak i sticanje znanja u prirodi. Lokalna samouprava je akcenat stavila na energetsku efikasnost školskih obejakata, ali je u planu da u narednih godinu i po dana renoviramo sve škole na teritoriji opštine, ne samo po pitanju energetske efikasnosti – rekao je predsednik vlasotinačke opštine. Osnovnu školu u Tegošnici trenutno pohađa 24 učenika, a u isturenim odeljenjima u Jakovljevu, Jezdinama i Gornjem Orahu uči još njih osmoro.

Angažovanjem školske, ali i zajednice u celini i glasanjem na Fejsbuk stranici Telekoma Srbija, škola u Tegošnici osvojila je najviše glasova u svojoj regiji, ali i najviše glasova od svih 20 škola koje su pobednici konkursa, odnosno dobitnici opreme – dobila je 5.108 glasova. Projekat „Stvaramo znanje“ kompanija Telekom Srbija realizuje se uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

 

Objavljeno: 22.12.2018 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca