Školski pribor na poklon maloj Anđelki Zdravković

Savet žena Opštinskog odbora Bolje Srbije u Vlasotincu juče je organizovao humanitarnu akciju pomoći maloj Anđelki Zdravković, koja pohađa pripremni predškolski program. Reč je o školskom priboru koji je maloj Anđelki neophodna za rad u vrtiću. Zdravkovići žive kao podstanari, roditelji su nezaposleni i koriste socijalnu pomoć. Batica povremeno radi kao građevinski radnik i trenutno se nalazi u Bosni. Upravo zbog pohađanja pripremnog predškolskog programa porodica Dragane i Batice Zdravkovića je morala da se iz Bila kod Donjeg Dejana doseli u Vlasotince.

-Ovom akcijom smo želeli da pomognemo prodici Zdravković jer znamo koliko je sredstava potrebno da bi se dete opremilo za polazak u vrtić ili školu. Kupili smo ranac i potreban školski pribor. Posebno nam je drago što smo najviše usrećili malu Anđelku, a svakako smo pomogli i njenim roditeljima. Najveća nagrada nam je njeno ozareno lice i osmeh kada je počela da otvara ranac i raduje se svakom delu pribora – rekla je Marija Đoković, predsednica Saveta žena OO Bolja Srbija Vlasotince.

Na poklonu se zahvalila Dragana Zdravković, napominjući da je pomoć došla u pravo vreme, ali da je najbitnije to što je Anđelku poklon iznenadio i priredio joj veliku radost.

Savet žena planira da i u narednom periodu organizuje slične akcije i nastavi da pomaže tamo gde je to najpotrebnije.

 

Objavljeno: 12.09.2019 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca