Slava OO SPO u Vlasotincu – Najduža tradicija u gradu na Vlasini

Opštinski odbor Srpskog pokreta obnove večeras je, kao i uvek, na Vidovdan, proslavio svoju krsnu slavu. Rezanje slavskog kolača obavio je otac Goran Dimitrijević a domaćin slave bio je Goran Stojiljković Bebe. Domaćin će naredne godine biti Zoran Milić a prijatna atmosfera uz druženje pravih prijatelja i istrajnih boraca potrajala je skoro do ponoći.

Vidovdan je zaživeo u kolektivnoj svesti srpskog naroda i jedan ne od identiteta srpstva. SPO nastavlja da poštuje tradicionalne vrednosti kada je srpstvo u pitanju.


Danas je Vuk drašković sa predsedništvom stranke poslao poruku koju vam prenosim u celini.

VIDOVDANSKA PORUKA
Kao datum nacionalnog sećanja, Vidovdan je od našeg osnivanja, dan Srpskog pokreta obnove. Svake godine se na današnji dan setimo zašto smo 1990. započeli putovanje na kome smo želeli da obnovimo zaboravljeno i sačuvamo sami sebe, ali i sve oko nas. Često i od nas samih. Vidovdan se proslavlja dostojanstveno, mirno, bez veselja. Zato i danas, imajući veru u Hrista i šireći svetlost oko sebe, slavimo naše svete, ali pamtimo i svaki pad, da bismo znali da ustanemo i da postojimo. Kako bismo videli dalje i svedočili duže.
Srećan Vidovdan!
Predsedništvo SPO.

Da napomenemo da je ove godine slava obeležena po 34. put u kontinuitetu.


 

Objavljeno: 28.06.2024 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca