Sportisti se vratili u sportsku halu

Mnogo toga, u poslednje vreme, gotovo u svim životnim segmentima ne ide uobičajnim tokom, i to sve zbog pandemije Kovida 19 koji je praktično zaustavio život na celoj zemaljskoj kugli.I zato ništa nije više isto kao pre. Sa zdravstveno bezbednosnim merama, koje su propisali, nadležni državni organi, krenulo se sa njihovom primenom još sredinom marta i do današnjih dana pojedine mere su ostale na snazi.

Sportska takmičenja su u međuvremenu bila prekinuta, da bi od skora počela fudbalska prvenstva, ali utakmice se igraju bez gledalaca i pod posebnim bezbednosnim merama. Verovatno će tako biti i sa dvoranskim sportovima čija prvenstva počinju nešto kasnije u odnosu na fudbalska prvenstva. Da bi se ušlo fizički spreman u takmičenje moraju se pre toga uraditi fizičke priprema sportista i zbog toga moraće da budu otvorena vrata svih sportskih dvorana u čitavoj Srbiji. Objekat dvorane Sportsko rekreativnog centra ,,Vlasina“ je prava sportska i građevinske lepotica na istoimenoj reci Vlasini, već skoro pola godine je bez sportskih takmičenja i treninga sportista, kao i velikog broja onih koji upotpunjavaju rekreaciju. Od prvog dana septembra vrata su sportske dvorane opet su otvorena i pojedini sportisti su već zakoračili na parket ovog sportskog objekta kako bi počeli sa pripremama za predstojeću sezonu.

-U potpunosti smo poštovali sve odluke nadležnih državnih organa, koje su donošene kao obavezna preventiva zaštita sportista koji su korisnici naše sportske hale, kako u takmičarskom delu, dakle bez utakmica, a tako i što se tiče samih treninga, a sve zbog pandemije korona virusa. I u narednom periodu koji je pred nama poštovaćemo sve odluke koje donesu meritorni državni organi a tiču se korišćenja naše sportske hale bilo u koje svrhe – kaže direktor SRC ,,Vlasina“, Đorđe Dinić, koji je na funkciji direktora u ovoj ustanovi od početka marta ove godine.

Kada će biti vrata vašeg objekta biti otvorena za njene korisnike ?

-Evo od prvog dana septembra, vrata našeg sportskog objekta su opet otvorena za njene korisnike u meri kako je to propisano od strane nadležnih organa uz najviše mere poštovanje svih mera bezbednosti u okolnostima u kojima sada živimo.

Dok su na snazi bile određene mere, da li se nešto radilo u hali ?

-Iz redova zapošljenih radili smo krečenje tribina, a i uradili smo hidroizolaciju mokrih čvorova gde se nalazi teretana. Bilo je određenih radova i na krovu jer je prokišnjavao u istočnom delu hale. To je urađeno sopstvenim sredstvima i delom iz lokalne samouprave, u ukupnoj vrednosti od nešto više od 200.000 dinara.

Kada će biti rešen problem grejanja hale ?

-Za sada još ništa, stalo se do tih toplotnih pumpi. Vršeni su iskopi za vodu, a sve je to rađeno u vreme predhodnog direktora. I ova trenutna situacija korone virusa nije nam išla na ruku i zbog toga se stalo sa nekim poslovima koji su bili u planu da se urade. Naša nadanja su da ćemo, ipak, nešto uraditi što je bilo u planu, bez obzira na trenutnu ne baš dobru situaciju u kojoj se svi mi nalazimo.

Da li imate u vašem finansijskom planu izdvojena sredstva za neke popravke i male radove u hali ?

-Da. Imamo oko 300.000 dinara, na poziciji koja nam daje za mogućnost da vršimo neke popravke koje su neophodne. Neophodno je postavljanje jače klime u teretani i bokseri gde vežbaju. U planu je bilo ispred ulaza u halu i izrada natkrivenog parkirališta za bicikle, ali sve to odloženo za neka bolja vremena i kad bude para.

Koji su vaši dalji planovi ?

-Pred nama je vreme reizbornosti u javnim preduzećima, ali bez obzira na tu činjenicu, uvek ima nešto da se radi. Imamo sopstvene prihode, a imamo ih i iz opštinskog budžeta, tako da u vremenu koje je pred nama ima puno toga što treba uraditi – veli direktor SRC ,,Vlasina“, Đorđe Dinić.

 

Objavljeno: 05.09.2020 | Autor: Vlastimir Stamenković
  • Arhive

  • Led Bilbord u centru Vlasotinca

    NOVO !!! NOVO !!! NOVO !!!
  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca