Srbijavode proglasile vanrednu odbranu od poplava

Zbog naglog porasta vodostaja, Javno vodoprivredno preduzeće Srbijavode proglasilo je jutros vanrednu odbranu od poplava na sektoru M10 – Prokuplje – Leskovac – Vlasotince, na rekama Južna Morava, Toplica, Bresnička reka, Pusta reka, Jablanica, Veternica, Vlasina sa Lužnicom i Vrla. Nadležnim preduzećima naloženo je 24- časovno dežurstvo.

Vodostaj Vlasine danas u 11 sati prema podacima RHMZ je 222 cm, što je metar više u odnosu na juče u isto vreme. Problema ima na putevima u Sredoru i Svođu, dolazi i do odrona. Svi članovi Štaba za vanredne situacije opštine Vlasotince su na terenu, a za 13h je zakazana vanredna sednica.

Zbog visokog vodostaja reke Vlasine i njenog zamućenja onemogućena je proizvodnja vode za piće na fabrici vode „Nerezine“.

-Imajući u vidu činjenicu da se radi o dužem prekidu i pražnjenju kompletne vodovodne mreže, voda će i kada bude stigla , moći da se koristi samo za tehničke potrebe dok nadležni ZZJZ Leskovac ne potvrdi njenu higijanesku ispravnost na tri uzastopna uzorka – kaže direktor JKP Vodovod Zvonko Ilić.

Vlasotince i okolna mesta snabdevaju četiri cisterne sa pijaćom vodom, a raspored njihovog kretanja je sledeći:

Cisterna JKP „Vodovod“ Vlasotince će dežurati ispred Doma Zdravlja u Vlasotincu i reagovaće preventivno po hitnim pozivima. Sve informacije na broju 063/348-883 i 063/106-57- 84.

Druga cisterna kreće se na relaciji: leskovački put, ulice 29.novembra, 12.brigade, Nemanjina, 22. Divizije, Manastirište, Boljare, Milentija Popovića, Vlasinska, restoran „Moravac“, motel „Gunjetinac“, Konopnica, Batulovce, Stajkovce. Informacije o kretanju ove cisterne mogu se dobiti na brojevima telefona 062/88-46- 267 i 063/11-61- 270.

Treća cisterna kreće se na relaciji: Gložane, Prilepac, Ladovica, Kukavica, Orašje, ulice Ive Lole Ribara i Mije Milenkovića, zatim Šišava, naselje „Čuke“, Lomnica i ulica Marka Oreškovića. Vozač cisterne dostupan je na broju 069/28836176.

Četvrta cisterna je na relaciji Radnička i okolne ulice, Kamenica i Milke Dimanić, a broj vozača cisterne 062/883/6176.

U vlasotinačkom „Vodovodu očekuju da će se vodosnabdevanje normalizovati do večernjih sati, ali naglašavaju da je voda za tehničku upotrebu i da se ne koristi za piće i pripremu hrane, dok nadležna ustanova ne potvrdi njenu higijensku ispravnost.

 

Objavljeno: 04.03.2018 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca