Srebro iz Bugarske u Vlasotince donosi kondicioni trener Stevan Stamenković

Posle uzbudljive sezone, koja našem treneru donela mnogo promena, na kraju u finalu osvaja srebro. Počeo je sezonu u odbojkaškom klubu Jedinstvo iz Pazove a novembra raskida ugovor i potpisuje sa košarkaskaskim klubom Balkan iz Bugarskog Botevgrada.

U tom periodu Balkan je zauzimao 6. mesto na tabeli ali na evropskoj sceni u FIBA Eurocup prolazi u 1/8 finala. U prvom kolu pobeđuje Albu iz Mađarske i Sporting iz Lisabona. U drugom krugu gube od Gjotingena Nemačke, Porto iz Porugala, i Bilbao iz Španije i ne uspeva da prodje u 1/4 finale.

Košarkaški klub Balkan i Botevgrada je najtrofejniji klub Bugarske nosilac je 7 titula šampiona te zemlje.

-Kad sam došao u klub on je bio na 6. poziciji. Uspeli smo da se popnemo na 4. mesto i sa tog mesta pošnemo play off. Do finala dolaIzimo pobedom nad CSKA Sofije, i Černomorac Burgas ali u finalu nas dočekuje Rilski Sportist iz Samokova koga nismo mogli savladati. Zauzeli smo 2. mesto sto je odličan i, mogu reći, neočekivan uspeh – kazao nam je Stevan Stamenković Badojla i dodao:

-Za sledecu sezonu jos nisam 100% siguran ali velika verovatnosa da ostanem u ovom klubu ali bez žurbe, nisam još razmišljao ozbiljno o tome dok se ne završi sezona – ostaje tajnstven naš sugrađanin.

 

Objavljeno: 01.06.2024 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca