Srpska liga Istok 6.kolo, Vlasina – Jagodina Tabane 1 : 2 (0 : 2)

Vlasotince, stadion Rosulja , gledalaca : 1500 , sudija : Dušan Miladinović (Niš), pomoćnici : Predrag Hristov i Uroš Stojković, obojica iz Niša.

Strelci : 0 : 1 I.Stojanović , 0 : 2 S.Stojanović , 1 : 2 Đokić, žuti kartoni : Kitanović, Marković, Milić, Đorđević, Mladenović, svi Vlasina, a Milovanović, S.Stojanović, Stamenković, Cvetković, Stojković, Vasić, I.Stojanović, Mladenović, svi Jagodina Tabane. Crveni kartoni : A.Nikolić u 6. , Ivković u 95. i D.Nikolić trener u 70. minutu, svi Vlasina, a A.Stanković u 52.min. Jagodina Tabane.

Vlasina : Mladenović, Nikolić, Miljković, M.Ilić, Kitanović (Ivković) S.Ilić, Stojanović (Milić), Marković, Đokić, Stanković (Đorđević) Hristić.

Jagodina Tabane: Vasić, Stojković, Jovančić, Stanković, S.Stojanović, Jovanović (Stamenković), Gorčić (Milovanović),Cvetković,Đermanović,Obradović (Mladenović I.Stojanović.

Sve je manje onih koji naivno veruju da se fudbal igra za publiku i da se igra po važećim fudbalskim pravilima. U toplo nedeljno popodne, da je fudbal sve osim viteške igre, uverilo se i hiljadu i ohoho gledalaca na Rosulji koji su napravili ambijent dostojan derbija i koji su bili spremni da fer i korektnoim navijanjem pomognu ljubimcima da zadrže vodeću poziciju na srpskoligaškom istoku. Bili su spremni od onog najmlađeg do starog Čede, koji je od kluba sa Rosulje mlađi jedva deset godina, da daju sve od sebe kako bi pomogli za malo stogodišnjaku da nastavi uspešan rezultatski niz. Možda bi u tome i uspeli ali nisu znali da je vođenje utakmice povereno nekom nazovi sudiji Miladinoviću koji je tog nedeljnog popodneva pokazao, ili da nema veze sa suđenjem u ovako delikatnim utakmicama, ili da je u pitanju ono u šta veruje skoro 1500 svedoka, brljotina koju je nazovi arbitar iz Niša ostavio iza sebe na legendarnoj Rosulji, oskrnavivši tako sveto mesto na fudbalskom Jugu.

Nadmeni nazovi sudija Miladinović je trebao da zna kakve velike fudbalske legende su gazile Rosuljsku travu, kakvi su legendarni mečevi igrani na zelenom rosuljskom pravougaoniku i ukoliko, ne daj bože, slučajno mu bude poverene ista uloga u nekoj utakmici, kada dođe na stadion treba da se prekrsti i traži oprost za sramno „deljenje pravde“.


Kakve su mu namere, nazovi sudija derbija Vlasina – Jagodina Tabane, stavio je do znanja vlasotinačkim naivcima, kako onima na terenu tako i onima na tribini i oko terena, već na početku utakmice kada je za svega par minuta Aci Nikoliću, koji je u prvim kolima pokazao da je u odličnoj formi i da igra na vrhunskom nivou, pokazao dva žuta kartona poslavši ga u svlačionicu a Jagodincima omogućivši da brojčano jači dođu do vođstva od dva gola razlike. Da je taj momenat presudno uticao ne ishod utakmice govori podatak da je posle isključenja Aleksandra Stankovića, doskorašnjeg igrača Vlasotinčana, koji je hteo da na trerenu deli neku svoju pravdu, kada su klubovi postali brojčano izjednačeni Vlasina uspostavila dominaciju i uspela da smanji vođstvo „Ćurana“. A onda su Jagodinci primenili rezervnu taktiku prenemaganje, gluma i valjanje po trernu, sve u cilju odugovlačenja igre što je njihov ortak zvani sudija kao po dogovoru istolerisao i direktno im poklonio 3 boda ustoličivši ih na lidersku poziciju. Da je postojala namera da se isključi Nikolić govori i činjenica da je po kriterijumu po kom je beku Vlasine pokazao oba žuta kartona kasnije tokom utakmice mogao da dodeli bar još pet gostima ali tada se nije „mašio za džep“.

Na osnovu pokazanih kartona (Vlasina 8, Jagodina 9) reklo bi se da je kriterijum bio ujednačen ali razlika je u boji kratona – Vlasina 3 crvena a gosti samo 1 i to za Vlasotinčanina Stankovića. Ako se zbroje svi kartoni 13 žuta i 4 crvena neko bi pomislio da se igralo izuzetno grubo, a nije nije bilo težih povreda igrača, ali od nazovi sudije, za koga se priča da je sudio i prvu ligu, drugo se nije moglo i očekivati.


 

Objavljeno: 23.09.2019 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Led Bilbord u centru Vlasotinca

    NOVO !!! NOVO !!! NOVO !!!
  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca