Srpska stranka Zavetnici, povereništvo Vlasotince – Vlast izgubila osećaj stvarnosti

Povodom reagovanja OO SNS Vlasotince na saopštenje za javnost povereništva Srpske stranke Zavetnici Vlasotince, povereništvo je izdalo sledeće novo saopštenje:

Srpska stranka Zavetnici pripada patriotskom bloku sa kojim će izaći na buduće parlamentarne i lokalne izbore, a koji po sadašnjem istraživanju ima 20% podrške u biračkom telu. Povereništvo Srpske stranke Zavetnici u Skupštini opštine Vlasotince ima odbornike koji pripadaju odborničkoj grupi Patriote Vlasotinca i koji zastupaju interese povereništva Srpske stranke Zavetnici Vlasotince.

Na današnjoj sednici Skupštine opštine Vlasotince videlo se koliko vladajuća većina nema razumevanja za ekonomsko-socijalnu situaciju opštine Vlasotince. Naime tražeći alibi u eksproprijaciji za puteve i ulice iz prošlih decenija i pokrivajući deficit slabim argumentima, nisu prihvatili predloge „Povereništva“ da se ne umanjuju sredstva za školstvo, poljoprivredu, zdravstvo, sport, socijalu, omladinu i dr. već su koristeći svoju većinu izglasali sva umanjenja u budžetu onako kako su i planirali.

Predlozi da se 10.000.000,00 za školstvo i da se 20.000.000,00 od rekordne budžetske rezerve iskoriste za besplatni smeštaj u vrtiću i besplatne udžbenike za osnovce odbacili su bez ikakve šanse da se razgovara na toj temi na sednici skupštine opštine Vlasotince.

Odbili su i predloge da se sredstva za Dom Zdravlja umesto umanjenja iskoriste za nabavku opreme, materijala, nedostajućih injekcija i lekova.

Odbili su sve ostale predloge da se izbegne umanjenje sredstava za pozicije koje su navedene u predhodnom našem saopštenju, jer su izgubili osećaj stvarnosti.

Nažalost stvarnost u našoj opštini je takva da je veliki broj radnika u zadnjih godinu dana ostao bez posla i egzistencije i da nije u mogućnosti možda da obezbedi svom detetu vrtić, udžbenike i školski pribor jer se radi pretežno o mladoj populaciji, među kojima su prisutne i samohrane majke.

Izbegla se i činjenica da su prihodi u budžetu smanjeni upravo zbog otpuštanja ovih radnika jer su smanjeni i porezi na dohodak.

Sve ovo ukazuje da nedostatak sredstava u budžetu je izazvan nekontrolisanim trošenjem budžetskog novca, što se vidi iz izveštaja Državne revizorske institucije koja upravo kontroliše trošenje sredstava u budžetu opštine Vlasotince, uz smanjenje planiranih prihoda i da je to glavni razlog smanjenja iznosa nerealno planiranog budžeta.

Što se tiče obavljanja odgovornih funkcija u višestranačkom sistemu u opštini Vlasotince neko drugi će ocenjivati rad i doprinos o unapređenju opštine Vlasotince i donositi sud o tome, a ne opštinski odbor SNS-a Vlasotince.

Po završetku parlamentarnih i lokalnih izbora koji se očekuju oktobra 2023.godine Srpska stranka Zavetnici u patriotskom bloku, sasvim je izvesno da će biti sastavni deo Vlade Republike Srbije, da će preuzeti odgovornost u rukovođenju opštinom Vlasotince i da će sve ono što je danas traženo na Skupštini od postojeće vladajuće većine omogućiti građanima i to: besplatni vrtići, udžbenici za osnovce, vratiće Direkciju koja će biti u službi naroda i graditi i održavati puteve i ulice onako kako je održavala i radila dok je postojala,raditi na obezbeđenju novog vodosnabdevanja iz izvorišta“ LJuberađa“, da će subvencionisati poljoprivredu sa mnogo većim iznosima od dosadašnjih i da neće imati nekontrolisanu budžetsku rezervu koja neće biti veća od 1% od ukupnog budžeta opštine Vlasotince.

Srpska stranka Zavetnici, povereništvo Vlasotince.

 

Objavljeno: 20.06.2023 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca