Štab naložio ispuštanje vode iz gradskog jezera, građani protestuju ispred opštine

Štab za vanredne situacije opštine Vlasotince doneo je odluku da se voda iz gradskog jezera kod brane ispusti, čime je onemogućeno kupanje na ovom mestu.

-Štab ima razumevanja da je ljudima potrebna ovakva vrsta rekreacije, ali postoji objektivan strah od širenja virusa. Voda na ovakvom kupalištu se kontroliše jedino uzorkovanjem referentne ustanove, a to je Zavod za javno zdravlje. Njihove ekipe će sutra doći da uzorkuju vodu, a mi ćemo od njih zatražiti zvanično mišljenje da li da kupalište nastavi sa radom ili ne. Na prostoru od 200-300m se okupi veliki broj ljudi, distanca se ne poštuje, dolazi puno kupača sa strane i objektivno strahujemo od širenja zaraze – kaže načelnik Štaba za vanredne situacije u Vlasotincu Ivan Stanković.

Na kupalištu kod brane dnevno se okupi između 500 i 1000 posetilaca.

Kao reakcija na ovu čini se ishitrenu i nesmotrenu odluku, građani su počeli sa okupljanjem ispred zgrade opštine u Vlasotincu. Sve je preraslo u protest sa zvižducima i povicima.

Početak okupljanja građana…

-Akva parkovi rade, Ada u Beogradu takođe. U Vrnjačkoj banji je preko 4000 turista a na Zlatiboru verovatno preko 20,000. Žurke na otvorenom se održavaju a Vlasinsko jezero prepuno ljudi. A ova genijalna odluka nekakvog štaba će imati za rezultat da se ljudi prerasporede tokom Vlasine i da stvarno počnu da se prave gužve bez ikakve distance. Štab će onda opet svoju direktnu krivicu za potencijalno širenje zaraze, koje će biti direktno povezano sa ovom odlukom, kao i obično svaliti na „neposlušne građane“. Štab bi trebao da radi na edukaciji a ne da zabranjuje sve redom, ali poznajući kadrove koji ga čine, jasne su ovave odluke – rekao nam je jedan od učesnika protesta koji nije želeo da nam se predstavi.

 

Objavljeno: 28.07.2020 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca