Štab ne dobija podatke o broju preminulih čija smrt ima veze sa COVID-om 19

-Opštinski štab za vanredne situacije ne dobija zvanične podatke institucija o broju preminulih osoba čija smrt ima veze sa COVID-om 19 i zbog toga nije u situaciji da daje ili komentariše takve podatke – kaže zamenik komandanta štaba Boško Stančić.

U toku jučerašnjeg dana, u COVID ambulanti Doma zdravlja u Vlasotincu zabeležen je blagi porast broja pacijenata sa respiratornim infekcijama, a od šestoro njih uzeti su brisevi i poslati dalje u Zavod za javno zdravlje Leskovac, saopštava Štab za vanredne situacije.

Pacijenti kojima je prethodnog dana potvrđena infekcija korona virusom i koji su sa lakšom kliničkom slikom, smešteni su u studentski dom kod Medicinskog fakulteta u Nišu, a zdravstveni radnici raspoređeni su u Nišku Banju.

-Fabrika Gruner od juče ne radi, a Elrad i Elrad WSS kontunuirano smanjuju proces rada, shodno preporukama Vlade i Kriznog štaba – kaže Stančić i apeluje na građane da poštuju preporuke o socijalnoj distanci, nose zaštine maske i rukavice.

Na sednici štaba doneta je odluka o nabavci dodatnih 200 litara etil alkohola i zaštitnih rukavica za Dom zdravlja. Danas se, u okviru kontinuirane dezinfekcije, težište stavlja na dezinfekciju prilaza bankama i pošti.

 

Objavljeno: 14.04.2020 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca