Stajkovce pobednik seoskih sportskih igara na teritoriji naše opštine

Seoske igre Sportskog saveza Srbije održane su juče, treći put zaredom u vlasotinačkoj opštini, u selu Stajkovcu. Osim domaćina, na seoskim igrama učestvovale su i ekipe iz Gložana, Ladovice i Batulovca. Takmičenje je održano na fudbalskom terenu u Stajkovcu.

Prisutne takmičare i gledaoce pozdravili su i poželeli im puno uspeha u takmičenju organizatori Seoskih igara Sportski savez Srbije, Miroslav Stojiljković, predstavnik mesne zajednice Stajkovce, opštinski većnik zadužen za sport Aleksandar Jović, predsednik Sportskog saveza opštine Vlasotince Milan Ristić, sekretar SSOV Dalibor Momčilović i Marina Jovičić, predstavnik Sportskog saveza Srbije. Svi oni poželeli su mnogo sreće i uspeha u takmičenju, da sve protekne u sportskom duhu, da igre postanu tradicionalne, da pobedi najbolji i da igre budu pre svega jedno lepo druženje.

Pobednik opštinskog takmičenja učestvovaće na regionalnom, koje će se održati u Vlasotincu avgusta. Potom, pobednik regionalnog ide na republičko takmičenje gde, ako pobedi, dobija izgradnju rukometnog terena u svom selu.


Posle višečasovnih takmičenja u malom fudbalu, odbojci, šahu, narodnom rvanju, nadvlačenju konopca i štapa, bacanju kamena s ramena, na poligonu sa preprekama, skakanju u džaku, nadvlačenju štapa, skoku u dalj i obaranju ruku, najbolji plasman ostvarila je ekipa domaćina Stajkovca. Drugo mesto pripalo je Gložanu, treće Ladovici a četvrto mesto zauzela je ekipa Batulovca.

Pobednička ekipa predstavljaće našu opštinu na regionalnom takmičenju, kada će se nadmetati sa ekipama sela iz Vranja, Surdulice, Leskovca, i kada će pokušati da se plasira na republičko takmičenje.

Regionalno takmičenje organizovaće Sportski savez opštine Vlasotince uz podršku lokalne samouprave, a u saradnji sa Sportskim savezom Srbije.

 

Galeriju fotografija pogledajte na ovom linku.


 

Objavljeno: 26.06.2023 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca