Stanje na putevima u našoj opštini – 6. februar 2020.

Putevi u brdsko-planinskom delu opštine Vlasotince za sada su prohodni. Najviše problema bilo je prema Bistrici, ali su mašine preduzeća AB Kop, zaduženog za zimsko održavanje puteva, uspele da put učine prohodnim, što imate na snimku u prilogu. Visina snega u ovom pravcu je oko 80 cm, ali u većini drugih mesta u brdsko planisnkom delu vlasotinačke opštine ona iznosi oko 30 cm. Sneg, međutim i dalje pada, pa su sve mašine na terenu, a vozačima se, ukoliko moraju na put, ne savetuje polazak bez zimske opreme.

U štabu za vanredne situacije opštine Vlasotince dodaju da je snežnih nanosa bilo u Lipovici i da se oni raščišćavaju. Ekipe Doma zdravlja adekvatno su opremljene za zimske uslove i za sada stižu bez problema na svoja odredišta, kaže direktor Milena Stanković Mitrović.

U ravničarskom delu opštine, za sada, nema problema, što se prohodnosti puteva tiče.

-Za pomoć nam se obratio i predsendik opštine Crna Trava Slavoljub Blagojević, s obzirom na vanrednu situaciju u ovom mestu i mašine AB Kopa su krenule da pomognu Crnotravcima – kaže predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović.

Štab za vanredne situacije neprekidno prati situaciju na terenu, kaže načelnik Ivan Stanković i reaguje po potrebi.

 

Objavljeno: 06.02.2020 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca