Stevan Stamenković u stručnom štabu ženske seniorske i juniorske reprezentacije Severne Makedonije

Vlasotinački stručnjak za kondiciju i snagu Stevan Stamenković uvršten je u strucni štab ženske seniorske i juniorske reprezentacije Severne Makedonije. Koji su ciljevi reprezentacije objasnio nam je sam trener:

-Posle odlicno odradjenog posla u Srpskoj kadetskoj reprezentaciji i osvojenog 4. mesta na Svetskom prvenstvu u Meksiku, došlo je do kolektivne promene stručnih štabova u svim selekcijama. Tako je na moju adresu došla nova ponuda od mladog i perspektivnog selektora Severne Makedonije Stefana Paunovića iz Kraljeva, da se priključim njegovom stručnom stabu. Štab će činiti četiri čoveka, jedan pomoćnik trenera, kondicioni trener, skaut i fiziotarapeut. Naš zadatak je da pripremimo seniorsku i juniorsku ekipu za Mediteranske igre koje se održavaju u Alžiru, zatim za Balkanski sampionat u Rumuniji i na kraju za Evropsko prvenstvo u Skoplju. Pripreme će biti održane u gradu Kruševu na nadmorskoj visini od 1.350m. Fokusiraćemo se na Mediteranske igre za seniorke, a za juniorke to će biti Evropsko prvenstvo, gde smo mi domaćini i igraće se u Skoplju. Apsolutno smo motivisani kao tim i imamo za cilj da na viši nivo podignemo žensku odbojku Severne Makedonije. Pružićemo naš maksimum da to ostvarimo, što za nas predstavlja veliku šast, ujedno i veliku odgovornost – ističe Stevan Stamenković.

Pored toga Stevan je otvorio svoj centar za fizičku pripremu i oporavak sportista u Leskovcu pod nazivom „FSCB“ gde se trenutno pripremaju vrhunski sportisti koji igraju naše super lige i lige u inostranstvu. Takođe, centar je otvoren i za mlade ambiciozne sportiste koji planiraju ozbiljne karijere.

 

Objavljeno: 27.05.2022 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca