Stevan Stamenković uz timsku titulu proglašen za najboljeg kondicionog trenera Mađarske

Stevan Stamenković, kondicioni trener iz Vlasotinca je sa Slobodanom Prakljačićem, glavnim trenerom iz Velikog Gradišta nakon sedam godina uspeo da vrati titulu šampiona Mađarske muškom juniorskom odbojkaškom timu „Fino Kapošvar“ iz Kapošvara, koji igra u Ekstra ligi Mađarske.

-Ovo je bila veoma uzbudljiva sezona koju smo počeli lošim startom. Prvi deo prvenstva smo završili na petom mestu kada su nas gotovo svi otpisali kao ozbiljnog kandidata za osvajanje lige. Ali, na kraju polusezone trener Slobodan i ja smo uradili odličan plan za prekomponovanje forme tako da smo u drugom delu prvenstva napravili pravi bum. Klub smo doveli do finala kupa, u kome smo izgubili finale jer nismo za tako kratak period mogli da podignemo ekipu u top formu. Zato smo u finalu plej-ofa istu ekipu pobedili tri puta i zauzeli prvo mesto o kome niko nije sanjao na početku sezone. Samo smo trener Slobodan Prakljačić i ja verovali u to – objašnjava Stevan Stamenković uzlazni put svoga tima.

Stevan Stamenković je proglašen za najboljeg odbojkaškog kondicionog trenera Mađarske Ekstra lige.

Po njegovim rečima, uopšte nije bilo lako otići u stranu zemlju i osvojiti njihovo prvenstvo jer kao stranac moraš mnogo da pokažeš da bi opstao, mora da umeš da napraviš razliku.

Sledeće sezone našeg trenera očekuje veoma težak zadatak jer je odlučio da se vrati u Srbiju. Potpisao je ugovor sa ženskim odbojkaškim klubom „Jedinstvo“ iz Stare Pazove, koji je ovogodišnji osvajač šampionske titule.

-Jedinstvo sledeće sezone očekuje liga šampiona tako da neće biti nimalo lako. Moramo dati sve od sebe kako bi smo pripremili ekipu za takmičenje. Pri tome, velika mi je čast da radim u klubu u kome igraju naše reprezentativke poput: Sonje Danilović, Branke Tice, Isidore Kockarević, Jovane Zelenović, Une Vajagić, Ive Šućurović – dodaje Stamenković.

Inače, Stevan Stamenković je bio veoma uspešan kao kondicioni trener u kadetskoj reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u Meksiku kada su naše juniorke osvojile četvrto mesto. Trenirao je reprezentaciju Severne Makedonije za Mediteranske igre u Alžiru i Juniorsko evropsko prvenstvo u Skoplju.

 

Objavljeno: 08.05.2023 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca