Stopa poreza na imovinu ostaće nepromenjena

Stopa poreza na imovinu u 2019.godini ostaće ista kao u ovoj godini, odlučili su odbornici Skupštine opštine Vlasotince na sinoćnjoj sednici.

-U narednoj godini će i stopa poreza na poljoprivredno zemljište ostati 0%, što znači da nosioci poljoprivrednog gazdinstva neće plaćati porez na poljoprivredno zemljište – rekao je predsednik skupštine Bratislav Petrović.

Odbornici su usvojili i odluku o donošenju plana detaljne regulacije za radnu zonu Gložane.

-Od EU PRO programa smo dobili sredstva za izradu planskih dokumenata, odnosno plana detaljne regulacije jer za tu zonu imamo zainteresovane investitore – rekao je predsednik opštine Zoran Todorović.

Odbornici su usvojili i odluku o povećanju osnovnog novčanog kapitala u „Vodovodu“. Van snage stavljeno je rešenje o imenovanju direktora Centra za socijalni rad opština Vlasotince i Crna Trava jer, kako je obrazloženo, nije objavljeno u Službenom glasniku pošto nije dobijena saglasnost resornog ministarstva. Zbog toga je doneto rešenje o imenovanju vršioca dužnosti direktora. Na to mesto imenovana je Ljubinka Puzić.

Ona je na kraju sednice, zbog imenovanja, dala ostavku na odborničko mesto, što je učinila i Dragana Dimitrijević, odbornik SNS-a, zbog imenovanja na mesto direktora osnovne škole u Gložanu. Na početku sednice potvrđen je mandat Ivanu Miloševiću sa liste „Velimir Ilić – Nova Srbija – Boško Stančić“.

 

Objavljeno: 10.11.2018 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca