Subvencije za „Vodovod“ i „Komunalac“

Odbornici Skupštine opštine Vlasotince usvojili sun a današnjoj sendici, zakazanoj po hitnom postupku, programe rada javno-komunalnih preduzeća Komunalac i Vodovod, kao i plan raspodele subvencija ovim preduzećima.
Direktor “Komunalca” Svetislav Petrović rekao je da se subvencija od četiri miliona dinara ovom preduzeću daje za zarade radnika nedavno ugašenog preduzeća JP Čistoća koje je preuzeo “Komunalac”, kao i za a obaveze po osnovu deponovanja smeća koje je nakon gašenja “Čistoće” preuzela opština.

– To ne znači da samom “Komunalcu” nisu potrebne subvencije, ali mi ćemo uvođenjem novih usluga kao što su dimničarske, usluge zoohigijene, parking servisa i nadzora nad opštinskim i nekategorisanim putevima, uz one postojeće usluge, nastojati da ovo preduzeće postavimo na zdrave noge – rekao je Petrović.


Zvonko Ilić, v.d. direktora JKP "Vodovod"

V.d. direktora JKP Vodovod Zvonko Ilić izneo je niz podataka o dugovima ovog preduzeća, za mnoge od njih naveo genezu i predočio plan i program kako da se postojeći preoblemi rešavaju. Odbornici su se složili da ovaj sistem od vitalnog značaja mora da se oporavi. “Vodovodu” su za ovu godinu odobrene subvencije u iznosu od 23 miliona dinara, od čega će pet miliona dobiti odmah, a 18 miliona sukcesivno tokom godine.

Odbornici opozicije, odnosno odbornici Pokreta za Vlasotince, podržali su napore da se pomogne Vodovodu, a što se tiče Komunalca izrazili su stav da se efikasnijom naplatom mnogih usluga koje pruža ovo preduzeće može postići njegovo ozdravljenje.

Zamenik predsednika Skupštine opštine Nenad Stojković obavestio je odbornike da je sistem za prenos sednica preko interneta instaliran, da se čekaju pristupne šifre ovlašćenog operatera, kao i da je danas raspisana javna nabavka za usluge tv prenosa kako bi se svim građanima omogućilo da od naredne sednice prate prenos.

Potrebu za zakazivanjem sednice po hitnom postupku obrazložio je predsednik skupštine Bratislav Petrović koji je rekao da je bilo nužno doneti rešenja po predloženom dnevnom redu.


 

Objavljeno: 06.02.2017 | Autor: InfoDesk


Video galerija
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca