Sumorna jesen vlasotinačkog fudbala

Jesenji deo fudbalskog prvenstva generalno je bio loš za klubove sa područja vlasotinačke opštine. Najveće razočarenje priredila je svakako Vlasina, ali sem Budućnosti i ostali klubovi se nisu proslavili, svi su u opasnim zonama u svojim ligma. Progres i Jedinstvo u Jablničkoj ligi se posle 15 odigranih kola nalaze u zoni ispadanja na 15. odnosno 14. mestu, dok je Polet u nešto boljem položaju. U Međuopštinskoj ligi Mladost i Gradac strepe za status pa i pored optimističkih najava predstavnika dva kluba predstoji im grčevita borba za opstanak.

Stajkovčani su izuzetno loše startovali u prvih 5 kola imali su samo jedan remi, i to u Šišavi, dok su u obe utkmice kao domaćini ostali bez bodova. Preokret je nastao u 6. kolu, „povrtari“ su u Grdelici savladali Jedinstvo i u narednih 4 kola zabeležili još dva trijumfa i po jedan poraz i remi. U 10. kolu usledilo je gostovanje u Vučju, jednom od pretendenata na najviši plasman. Igrači Poleta su se hrabro suprotstavili favorizovanom domaćinu, bili ravnopravni ali zahvaljujući jedinom kiksu na utakmici bodovi su pripali Vučju. U poslednjoj trećini jeseni Stajkovčani su ostvarili polovičan uspeh što im je donelo plasman na 12. mesto s 18 bodova.

Jedinstvo je pretrpelo najveće izmene u igračkom kadru u odnosu na predhodno prvenstvo pa kroz tu prizmu treba gledati i na postignute rezultate. Posle dva istovetna poraza – 5:0 na dva gostovanja, u Vučju i Lipovici, te pobede i remija u Šišavi, sledi crna serija od 7 uzastopnih poraza koji dovode Šišavce na samo dno tabele i promovišu ih u najozbiljnijeg kandidata za selidbu u niži stepen takmičenja. Ipak nadu da sve nije izgubljeno daju dva trijumfa na domaćem terenu. Dve utakmice Jedinstva rešene su službenim rezultatima, protiv Kumareva u korist kluba iz Šišave a u 6.kolu Jedinstvo je kao domaćin izgubilo službenim rezultatom utakmicu protiv Čekmina jer nije obezbedilo dežurno medicinsko osoblje.

Progres , najstabilniji vlsotinački klub u poslednjih nekoliko godina, ove jeseni beleži jako loše rezultate i plasman na pretposlednje mesto na tabeli JOL. Samo dve pobede i dva remija uz čak 11 poraza, bez ijednog boda sa gostovanja, rečito govore o stanju u kome se nalaze Ladovčani. Vremešni igrači koji retko, ili nikako, ne treniraju ne mogu više da se nose ravnopravno sa rivalima pa su ekipi neophodna pojačanja i to odmah, kao i ozbiljnije pripreme i treninzi kako bi mogli u nastavku prvenstva da se iole ravnopravnije nose sa protivnicima. Ekipa iz Ladovice po nekom nepisanom pravilu u drugom delu takmičenja beleži bolje rezultate ali bez promene odnosa prema igri i bez pojačanja to će ostati samo želja.

Očekivalo se da će posle impresivnih rezultata na izgradnji infrastrukture rukovodeći ljudi Mladosti sa više ambicija ući u tekuće prvenstvo, pa i sa željom za napad na sam vrh tabele. Ali kako to obično biva, posle velike sloge i jedinstva, dolazi do razmimoilaženja pa čak i svađe, što je uz osipanje igračkog kadra uzrok posrtanja kluba iz Batulovca koji se nalazi u crvenoj zoni tabele Međuopštinske lige. Iz kluba najavljuju ozbiljna pojačanja kako u igračkom tako i u stručnom radu, pa ukoliko se te najave ostvare Batulovčani ne moraju strepeti za status. Po svemu urađenom u poslednjih par godina dometi Mladosti bi treblo da budu daleko veći od trenutnog.

Čak četiri utakmice Gradac je izgubio na svom terenu i to od rivala koji ne bi trebalo da predstavljaju veliki problem domaćinu jer Omladinac, Radnički, MB i Lemind ne spadaju u neku ekstra klasu klubova lige. Jedinu pobedu na gostovanjima Konopničani su ostvarili u Bratmilovcu i to službenim rezultatom a zbog nepoštovanja od strane domaćina kontraverzne odluke FSJO o medicinskom osoblju na zvaničnim utakmicama. Gradac zauzima 13. mesto sa 16 bodova i drži priključak sa klubovima iz sredine tabele. Ako sve bude u skladu sa dugogodišnjom tradicijom ne bi trebalo brinuti za status kluba iz Konopnice.

 

Objavljeno: 14.01.2018 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca