Sport » Sumorna jesen vlasotinačkog fudbala

Sumorna jesen vlasotinačkog fudbala

Jesenji deo fudbalskog prvenstva generalno je bio loš za klubove sa područja vlasotinačke opštine. Najveće razočarenje priredila je svakako Vlasina, ali sem Budućnosti i ostali klubovi se nisu proslavili, svi su u opasnim zonama u svojim ligma. Progres i Jedinstvo u Jablničkoj ligi se posle 15 odigranih kola nalaze u zoni ispadanja na 15. odnosno 14. mestu, dok je Polet u nešto boljem položaju. U Međuopštinskoj ligi Mladost i Gradac strepe za status pa i pored optimističkih najava predstavnika dva kluba predstoji im grčevita borba za opstanak.

Stajkovčani su izuzetno loše startovali u prvih 5 kola imali su samo jedan remi, i to u Šišavi, dok su u obe utkmice kao domaćini ostali bez bodova. Preokret je nastao u 6. kolu, „povrtari“ su u Grdelici savladali Jedinstvo i u narednih 4 kola zabeležili još dva trijumfa i po jedan poraz i remi. U 10. kolu usledilo je gostovanje u Vučju, jednom od pretendenata na najviši plasman. Igrači Poleta su se hrabro suprotstavili favorizovanom domaćinu, bili ravnopravni ali zahvaljujući jedinom kiksu na utakmici bodovi su pripali Vučju. U poslednjoj trećini jeseni Stajkovčani su ostvarili polovičan uspeh što im je donelo plasman na 12. mesto s 18 bodova.

Jedinstvo je pretrpelo najveće izmene u igračkom kadru u odnosu na predhodno prvenstvo pa kroz tu prizmu treba gledati i na postignute rezultate. Posle dva istovetna poraza – 5:0 na dva gostovanja, u Vučju i Lipovici, te pobede i remija u Šišavi, sledi crna serija od 7 uzastopnih poraza koji dovode Šišavce na samo dno tabele i promovišu ih u najozbiljnijeg kandidata za selidbu u niži stepen takmičenja. Ipak nadu da sve nije izgubljeno daju dva trijumfa na domaćem terenu. Dve utakmice Jedinstva rešene su službenim rezultatima, protiv Kumareva u korist kluba iz Šišave a u 6.kolu Jedinstvo je kao domaćin izgubilo službenim rezultatom utakmicu protiv Čekmina jer nije obezbedilo dežurno medicinsko osoblje.

Progres , najstabilniji vlsotinački klub u poslednjih nekoliko godina, ove jeseni beleži jako loše rezultate i plasman na pretposlednje mesto na tabeli JOL. Samo dve pobede i dva remija uz čak 11 poraza, bez ijednog boda sa gostovanja, rečito govore o stanju u kome se nalaze Ladovčani. Vremešni igrači koji retko, ili nikako, ne treniraju ne mogu više da se nose ravnopravno sa rivalima pa su ekipi neophodna pojačanja i to odmah, kao i ozbiljnije pripreme i treninzi kako bi mogli u nastavku prvenstva da se iole ravnopravnije nose sa protivnicima. Ekipa iz Ladovice po nekom nepisanom pravilu u drugom delu takmičenja beleži bolje rezultate ali bez promene odnosa prema igri i bez pojačanja to će ostati samo želja.

Očekivalo se da će posle impresivnih rezultata na izgradnji infrastrukture rukovodeći ljudi Mladosti sa više ambicija ući u tekuće prvenstvo, pa i sa željom za napad na sam vrh tabele. Ali kako to obično biva, posle velike sloge i jedinstva, dolazi do razmimoilaženja pa čak i svađe, što je uz osipanje igračkog kadra uzrok posrtanja kluba iz Batulovca koji se nalazi u crvenoj zoni tabele Međuopštinske lige. Iz kluba najavljuju ozbiljna pojačanja kako u igračkom tako i u stručnom radu, pa ukoliko se te najave ostvare Batulovčani ne moraju strepeti za status. Po svemu urađenom u poslednjih par godina dometi Mladosti bi treblo da budu daleko veći od trenutnog.

Čak četiri utakmice Gradac je izgubio na svom terenu i to od rivala koji ne bi trebalo da predstavljaju veliki problem domaćinu jer Omladinac, Radnički, MB i Lemind ne spadaju u neku ekstra klasu klubova lige. Jedinu pobedu na gostovanjima Konopničani su ostvarili u Bratmilovcu i to službenim rezultatom a zbog nepoštovanja od strane domaćina kontraverzne odluke FSJO o medicinskom osoblju na zvaničnim utakmicama. Gradac zauzima 13. mesto sa 16 bodova i drži priključak sa klubovima iz sredine tabele. Ako sve bude u skladu sa dugogodišnjom tradicijom ne bi trebalo brinuti za status kluba iz Konopnice.

 

Objavljeno: 14.01.2018 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca