Svečana akademija povodom 150 godina postojanja OŠ Siniša Janić

Centralna proslava jubileja-150 godina postojanja OŠ „Siniša Janić“ upriličena je 14. oktobra u danu kada škola slavi i Dan škole. Svečana akademija održana je u prepunoj Sali Kulturnog centra, na kojoj su pored mnogobrojnih gostiju, prisustvovali i predsednik opštine Zoran Todorović, njegov zamenik Boško Stančić, Nikola Pešić, sveštenik vlasotinačke crkve i mnogi drugi.

Svečana akademija bila je prilika da se prisutni podsete i učenika koji su znanja sticali u ovoj školi, a koji su danas uspešni ili su ostavili traga i dali doprinos u raznim oblastima.


Svečana akademija je počela intoniranjem himne Bože pravde, a potom je prisutne pozdravio Goran Mitić, direktor škole istakavši:

„U godini jubileja, pored standardno dobrih rezultata na završnom ispitu i upisa u elitne škole, naravno samo u prvom krugu, naši učenici su pored izvanrednih rezultata na regionalnim takmičenjima, ove godine izborili i čak 11 plasmana iz devet različitih oblasti na republičkim takmičenjima. Zbog toga je četvoro naših učenika dobilo oktobarska priznanja opštine Vlasotince. Naša škola je sertifikovana kao ustanova koja je stvorila uslove za prijem i boravak dece sa smetnjama u razvoju, a od strane UNICEF-a sertifikovana kao „Škola bez nasilja“. Od strane spoljašnjih evaluatora, maja 2014. ocenjena je najvećom ocenom. Za viševekovni doprinos u obrazovanju najmlađih Vlasotinčana odlikovana je Oktobarskom nagradom opštine Vlasotince“.Ovom prilikom Žarku Ivkoviću uručena je Diploma đaka generacije i prigodan poklon.

Svečarsku notu akademiji dao je nastup hora, kao i učenika recitatorske sekcije koji su hronološki podsetili prisutne na razvoj pismenosti kako u Srbiji tako i u Vlasotincu.


 

Objavljeno: 18.10.2016 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca