Svetosavska akademija u Osnovnoj školi „8. oktobar“

Rezanjem slavskog kolača i Svetosavskom akademijom pod nazivom „Vatra Savinog uma za večnost“ danas je u Osnovnoj školi „8. oktobar“ obeležena školska slava i završene su Svetosavske aktivnosti koje su počele u ponedeljak, 23. januara.

Rezanje slavskog kolača obavio je protonamesnik o. Goran Dimitrijević. Domaćini slave Jovan Janković predao je kolač budućem domaćinu Đorđu Anđelkoviću.

Đacima, kolegama i brojnim gostima Svetosavsku čestitku uputila je direktorka škole Svetlana Kocić.

Savindan je dan koji nas okuplja, nacionalno uzdiže i budi. Niko ne može živeti umesto nas, i niko nas i ništa ne može učiniti živim i oplemeniti ako se ne uzdignemo sami i ako se, pre svega, ne uzdamo u sebe, u ono što smo vekovima bili, što smo danas, i što ćemo tek biti. Savindan je sinonim našeg identiteta, naše državnosti i našeg trajanja. Po uzoru na Savin put i delo, uprkos svim iskušenjima i ograničenjima vremena u kojem živimo, moramo težiti putu svetlosti, obrazovanja, plemenitosti i očuvanju vere. Neka nam Savin život i delo budu ideja vodilja u pronalaženju istine i vlastitog životnog puta – poručila je direktorka Svetlana Kocić.

Nakon Svetosavske akademije dodeljene su nagrade učenicima i nastavnicima koji su prošle godine uspešno prezentovali školu na takmičenjima širom Srbije, pobednicima literarnog i likovnog konkursa posvećenog Svetosavlju, sekretaru škole Dušici Milošević, šefu računovodstva Sanji Dimitrijević, administrativnom radniku Olji Stanković i ložaču Milutinu Kuculoviću.

Pre podne u trpezariji škole održano je Svetosavsko poselo koje su izveli učenici od prvog do četvrtog razreda.

 

Objavljeno: 27.01.2017 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca