Svetosavski šahovski turnir za amatere – pobednik Marjan Stanković

Sportski savez opštine Vlasotince je danas u saradnji sa SRC Vlasina i ŠK Vlasotince organizovao drugi po redu šahovski turnir za amatere bez Fide rejtinga.

Na turniru su učestvovala 24 takmičara i posle sedam odigranih kola po švajcarskom sistemu pobedu je odneo Marjan Stanković iz Leskovca zahvaljujući dodatnim kriterijuma jer je isti broj bodova imao i Sreten Đokić, a treće mesto osvojio je Sreten Kuculović. Prošlogodišnji pobednik Stefan Janković je turnir završio na četvrtom mestu i platio je ceh porazima u poslednja dva kola jer je veći deo turnira bio u vođstvu.

Trojica prvoplasiranih su dobili nagrade i to prva dvojica komplet šahovskih garnitura, a trećeplasirani je dobio i stručnu knjigu iz oblasti šaha.Nagradu je dobio i najmlađi učesnik na turniru Uroš Stanojević koji je 2011.godište.Sudije na turniru su bile Dejan Dinić i Dalibor Momčilović.

Nagrade najboljima su uručili predsednik Sportskog saveza Milan Ristić, direktor SRC Vlasina Saša Đokić i Generalni sekretar saveza Dalibor Momčilović.

Zahvaljujemo se svima koji su uzeli učešće na ovom turniru, podsećamo da je prošle godine po prvi put održan Svetosavki šahovski turnir i kao što smo obećali nastavili smo tradiciju i ove godine jer je plan da ovaj turnir postane tradicionalan. Za sve ljubitelje šaha potrudićemo se da u narednom periodu organizujemo jedan ozbiljan šahovski turnir koji bi se rejtingovao za najbolje šahiste iz naše zemlje jer Vlasotince to svakako zaslužuje.

 

Objavljeno: 29.01.2023 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca