Tehnička škola iz Vlasotinca organizuje „Dan karijere u Vlasotincu“

Tehnička škola iz Vlasotinca organizuje manifestaciju „Dan karijere u Vlasotincu” koja će biti održana u petak, 13. maja, u periodu od 11 do 15 časova u prostorijama Sportsko-rekreativnog centra „Vlasina”.

Osnovni cilj događaja je promocija daljeg školovanja i zapošljavanja. Učenici osmog razreda osnovne škole mogu se informisati o obrazovnim profilima koje nudi Tehnička škola, učenici završnih razreda srednje škole o mogućnostima nastavka školovanja na visokim školama i fakultetima, dok se nezaposlena lica mogu informisati o kompanijama kao potencijalnim poslodavcima.

Učesnici sajma su kompanije sa kojima Tehnička škola sarađuje u dualnom obrazovanju (Gruner Serbian DOO Vlasotince, Elrad Serbia DOO Vlasotince, Elrad WS-S Vlasotince, Falke Serbia DOO Leskovac, IGM Mladost Leskovac, HSV DOO Vlasotince, AB kop Vlasotince), fakulteti (Mašinski fakultet Niš, Elektronski fakultet Niš, Građevinsko arhitektonski fakultet Niš, Filozofski fakultet Niš, Ekonomski fakultet Niš, Tehnološki fakultet Leskovac, FIMEK Leskovac) kao i visoke škole (Akademija Južna Srbija: Visoka poslovna škola Leskovac, Odsek za poljoprivredno-prehrambene studije Prokuplje, Visoka škola za vaspitače Bujanovac, Odsek za tehnološko umetničke studije Leskovac i Odsek Visoka poslovna škola Blace; Akademija tehničko – vaspitačkih strukovnih studija: Odsek Niš, Odsek Vranje i Odsek Pirot; ICEPS Leskovac).

Manifestacija se organizuje u okviru projekta Nemačke razvojne saradnje “Dijalog o zapošljavanju mladih, Inicijativa i dualno obrazovanje” koji realizuje GIZ u partnerstvu sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije a uz podršku Lokalne samouprave i Nacionalne službe za zapošljavanje.

 

Objavljeno: 11.05.2022 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca