Treće Vaskršnje dečje radosti

Juče, na Vaskršnji utorak, uprkos lošem, kišnom vremenu u porti crkve Silaska Svetog duha na Apostole u Vlasotincu treći put za redom organizovane su 3. Vaskršnje dečje radosti. Ovom prilikom deca su se takmičila u više kategorija: likovni konkurs, najlepše oslikano jaje, trka sa jajetom stavljenim na kašiku i najjače jaje. Zbog kiše nije traženo jaje skriveno u crkvenoj porti. Manifestaciju je otvorio Omladinsko-dečji crkveni hor “Sveta Anastasija Srpska”, pozdravljajući prisutne prigodnim pesmama. Potom je sveštenik Marko Nikolić, održao kratku besedu i prisutne podsetio na značaj Uskrsa i porodičnog okupljanja.

Od pedesetak učesnika koji su se takmičili u kategoriji trka sa jajetom stavljenim na kašiku najbrži je bio Nikolaj Ranđelović, drugi Vasilije Jović, a treća je bila Nina Saničanin.

Likovni konkurs na temu Vaskrsa raspisan je ranije, tako da su juče proglašeni pobednici. Od četrdesetak pristiglih radova, najviše su poslala deca učesnici Razvojno –kreativne radionice Tim psihologa „Svetlost”, koja radi pod budnim okom i mentorstvom Meri Stojković iz Vlasotinca. Za najbolji crtež proglašen je rad Milice Mladenović, drugo mesto pripalo je Andriji Đorđeviću , a treće Teodori Milenović. Posebnu nagradu dobila je Mila Dimitrijević.

“Hvala sveštenstvu vlasotinačke crkve na ovako divnom događaju. Svoje umetnike učim da je važno učestvovati, ali potajno sam se nadala i očekivala nagrade. Za Andriju, Teodoru i malu Milu nagrade znače mnogo”, rekla je Meri Stojković.

Najlepše oslikana uskršnja jaja imali su Isidora Ranđelović, Vida Živković i Vuk Nikolić, a najradosnije i najrazdraganije je bilo učestvovanje u kljocanju jajima. Ove godine prvi su organizovano bili mališani iz Predškolske ustanove “Milka Dimanić”, koji su došli u pratnji svojih vaspitača.

Iako kiša nije dozvolila da se organizuju neke od planiranih aktivnosti, uskršnje radosti su ispunile očekivanja jer smisao okupljanja je u druženju, pa su sva deca pobednici.

 

Objavljeno: 19.04.2023 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca